Oldal kiválasztása

Rekord vendégszám – Mélygarázs épülhet

Szerző: | 2013-09-20.

Kiemelkedően jó volt a két városi strand forgalma a szezonban, több mint háromszázezer fürdőző járt a Kisfaludy és az Esterházy strandon. A kánikula idején voltak napok, amikor minden eddigi rekordot megdöntött a vendégszám. A parkolás viszont ezúttal is gondot okozott, már tervezik az új parkolót.

 

Mintegy százharminc millió forintot költöttek idén az Esterházy illetve a Kisfaludy strand fejlesztésére. A részben uniós támogatásból homokkal töltötték fel a két fürdő medrét, így akadályozva meg a hínárosodást és iszaposodást, emellett parkosítottak is. A vízszint valamint a víz minősége az egész nyáron megfelelő volt, ráadásul a belépők árát sem emelték, – részben ezzel is magyarázható a fürdők népszerűsége.

A Kisfaludy strandnál bár bővítették a parkolók számát, de időnként ez sem volt elég, így a város vezetősége illetve a fürdőket fenntartó Probio Zrt. eltökélt abban, hogy megoldást találjanak a problémára. A tervek szerint egy új kétszintes mélygarázst építenének a strand közvetlen közelében. Addig is a Kisfaludy strand nyugati felén egy mini golf pályát létesítenek, az Esterházy strandon pedig távcsöveket helyeznek ki.

A Füred tévének Somogyi László a Probio Zrt vezérigazgatója nyilatkozott. Videó.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Szeptember 1
  • 01
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004