Szent Mihály napi hétvége

A város is csatlakozott az Itthon vagy! Magyarország, Szeretlek kezdeményezéséhez. A szeptember 28-29 között zajló országos programsorozat részeként lesz bábszínház, irodalmi est, táncház, borkóstolás, szüret, fáklyás menet és persze nem marad el a látványos tűzgyújtás sem.

 

Különlegesnek ígérkezik az idei Szent Mihály-napi hétvége, az országos programsorozathoz 1300 település csatlakozott, közülük 24 városból élő közvetítéssel jelentkeznek a közszolgálati csatornák, de a Petőfi és a Kossuth Rádió is tudósít a rendezvényekről. Bár a vezérfonalat a „Magyarország, szeretlek” vetélkedő biztosítja, számtalan érdekes bejátszás, kisfilm felvétele forog majd a hétvégén az ország érdekes pontjairól. Népszerű és még ismeretlen emberek kedvenc Magyarországgal kapcsolatos történeteiket mesélik majd el.

Füreden is szeptember 28-29-én több rendezvény várja az érdeklődőket, a kulturális programok mellett lesz szüret, borkóstolás és örömtűz.

Szent Mihály Napok Balatonfüreden:

Szeptember 28. szombat
11.00 Paprika Jancsi – Bartha Tóni Bábszínháza – a Kisfaludy Színház Mesekastély sorozata. (Arácsi Népház)
12.00 Figula Borbár Silver udvar. A 2013-as Zenit bemutatója- borkóstolás egész nap. „A jó bor halkan és tisztán szól, akár egy gregorián ének, mely feledhetetlenül simogatja a pincék templomi csendjét.” Figula Mihály
15.00 Vaszary Villa Galéria Alkotóműhelye Mo. szeretlek! – a PopArt tükrében – papírdúc nyomat készítés Nyitrai Orsolyával
19.00 Szeretetnyelv – az Ars Sacra Alapítvány előadása „Irodalmi est a szerelemről, Rólad, rólam és Róla, aki minden szeretetek Mestere.” Szereplők: Kéri Kitty színművész és Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész. (Arácsi Népház)
20.30 Szent Mihály Napi Vigadalom. Táncház Vastag Richárddal – közreműködik Boldizsár József és Népzenekara. (Arácsi Népház)

Szeptember 29. vasárnap
15.00-18.00 Arácsi Szüret „Hozzon egy fürt szőlőt a közösbe!” Szőlőpréselés, mustkóstolás és szeretetvendégség a szakiskola előtti parkban
16.00 Óvodások műsora
20.00 Református Fehér Templom Ökumenikus Hálaadó Istentisztelet
20.45 Fáklyás séta a Fehér Templomtól a Szent Mihály templomromig
21.30 Tűzgyújtás a Papsoka Szent Mihály templomromnál. Közreműködik Praznovszky Mihály és Kalló Zoltán

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.