Privát Füred

A város és a víz, na meg fölöttük az ég. Úszó felhők, csendek, a sétány és az a magányos világító kockakő. Nyugalom, elhagyatottság és a formák rendje. A képeken a víz az úr, és szinte sehol nincs egyetlen ember sem. Fotógaléria a Balatonfüredhez gyermekkora óta kötődő Vörös Ákos képeiből.

 

Vörös Ákos 1984-ben született Veszprémben. Kisebb nagyobb megszakításokkal azóta is a Balaton mellett, Aszófőn él. 2012 óta kezdett el komolyan foglalkozni a fényképezéssel. Balatonfüredet rendszeresen fényképezi, mint mondja, a város különleges fotótéma egyedi épületeivel, formáival, kockaköveivel, hangulatos részleteivel.

– Bár majdnem 30 éve a Balaton mellett élek, a fényképezés segített jobban meglátni, milyen szép is a természet. Általa tapasztaltam meg a napfelkelte nyugalmát, a természet ébredését és a napnyugták változatosságát, sokszínűségét. A tájfotókon kívül az emberi arcok is vonzanak. Nem csak az elkészült kép, hanem az oda vezető út is nagyon izgalmas. Találkozás, kommunikáció a modellel és végül, amikor az elkészült fotók mosolyt csalnak a lefényképezett arcra. Szívesen készítek fényképeket különböző trükkök segítségével is.

Füredet kis korom óta ismerem, mégis mindig találok benne újat. Azt hiszem szerencsés vagyok, hogy itt, illetve a környéken lakom. A napfelkelte élményét egyszer mindenkinek meg kell tapasztalni. A korán kelés nehézségét hamar feledteti a látvány, a csend, a természet ébredése, a nyugalom és az a leírhatatlan, különleges érzés. És ha mindez Balatonfüreden van, akkor a Révész és a Halász között megjelenő napkorong csak erősíti az élményt – így Vörös Ákos.

Vörös Ákos képsorozata. Katt a kis képre.

{photogallery}2039{/photogallery}

Továbbra is fontosnak tartjuk a Füredhez kötődő fotográfusok illetve a városról készült képeik bemutatását. Várjuk a Balatonfüredről és a tóról készült, közlésre alkalmas fényképeket, vagy akár archív felvételeket. A fényképeket a szerző nevének feltüntetésével, esetleges megjegyzésével együtt publikáljuk. A fotók elküldhetők a szerkesztőség címére (szerkesztoseg@balatonfured.hu) vagy megoszthatók a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/balatonfured.hu

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.