Oldal kiválasztása

Privát Füred

Szerző: | 2013-09-25.

A város és a víz, na meg fölöttük az ég. Úszó felhők, csendek, a sétány és az a magányos világító kockakő. Nyugalom, elhagyatottság és a formák rendje. A képeken a víz az úr, és szinte sehol nincs egyetlen ember sem. Fotógaléria a Balatonfüredhez gyermekkora óta kötődő Vörös Ákos képeiből.

 

Vörös Ákos 1984-ben született Veszprémben. Kisebb nagyobb megszakításokkal azóta is a Balaton mellett, Aszófőn él. 2012 óta kezdett el komolyan foglalkozni a fényképezéssel. Balatonfüredet rendszeresen fényképezi, mint mondja, a város különleges fotótéma egyedi épületeivel, formáival, kockaköveivel, hangulatos részleteivel.

– Bár majdnem 30 éve a Balaton mellett élek, a fényképezés segített jobban meglátni, milyen szép is a természet. Általa tapasztaltam meg a napfelkelte nyugalmát, a természet ébredését és a napnyugták változatosságát, sokszínűségét. A tájfotókon kívül az emberi arcok is vonzanak. Nem csak az elkészült kép, hanem az oda vezető út is nagyon izgalmas. Találkozás, kommunikáció a modellel és végül, amikor az elkészült fotók mosolyt csalnak a lefényképezett arcra. Szívesen készítek fényképeket különböző trükkök segítségével is.

Füredet kis korom óta ismerem, mégis mindig találok benne újat. Azt hiszem szerencsés vagyok, hogy itt, illetve a környéken lakom. A napfelkelte élményét egyszer mindenkinek meg kell tapasztalni. A korán kelés nehézségét hamar feledteti a látvány, a csend, a természet ébredése, a nyugalom és az a leírhatatlan, különleges érzés. És ha mindez Balatonfüreden van, akkor a Révész és a Halász között megjelenő napkorong csak erősíti az élményt – így Vörös Ákos.

Vörös Ákos képsorozata. Katt a kis képre.

{photogallery}2039{/photogallery}

Továbbra is fontosnak tartjuk a Füredhez kötődő fotográfusok illetve a városról készült képeik bemutatását. Várjuk a Balatonfüredről és a tóról készült, közlésre alkalmas fényképeket, vagy akár archív felvételeket. A fényképeket a szerző nevének feltüntetésével, esetleges megjegyzésével együtt publikáljuk. A fotók elküldhetők a szerkesztőség címére (szerkesztoseg@balatonfured.hu) vagy megoszthatók a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/balatonfured.hu

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart