Oldal kiválasztása

Átadták a Virágos Balatonfüredért díjakat

Szerző: | 2013-10-03.

Átadták az idei Virágos Balatonfüredért verseny díjait. Ezúttal mintegy hétszázan neveztek a mozgalomra, végül öt kategóriában hirdettek eredményt. A kert, a balkon ápoltsága, hangulata és összhangja volt a legfőbb szempont. Az év kertje díj Lőrinczné Kok Anetté a Vásártér utcai udvaráért.

 

– Európai mértékkel nézve is szép és kiváló adottságokkal rendelkező város Füred. De így is van még mit tenni a környezetünk szépítéséért. A városkép jelentősen javulna, ha a rengeteg légkábelt a föld alá tudnánk helyezni, ehhez azonban nagyon sok pénz kellene. Viszont nem minden pénzkérdés, ha mindannyian figyelnénk arra, hogy a közvetlen környezetünk ápolt és tiszta legyen, akkor már sokat lépnénk előre. Jó lenne figyelni a rézsűk, árkok, közterületek tisztaságára is, mert az önkormányzati infrastruktúrával nem győzzük a karbantartást. A virágosítási versenyben résztvevők, kertjeikkel, teraszaikkal példát mutatnak ebben – mondta a Szent István téren rendezett díjátadón dr. Bóka István polgármester.

A város idén három millió forinttal támogatta a mozgalmat, minden jelentkező egy-egy háromezer forintos virágvásárlási utalványt kapott. A versenyre végül 154 magánszemély, 16 intézmény és néhány vendéglátóhelyiség nevezett be, közülük ezúttal is egy szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat. A versenyben induló kertek és balkonok egyre stílusosabbak, egyre igényesebb a kialakításuk- hangzott el a díjátadón.

Íme, a nyertesek névsora:

Az év kertje díj:

Lőrinczné Kok Anett

Igényesen ápolt mediterrán hangulatú, ízlésesen kialakított kert, sok cserepes egynyárival, dézsás növénnyel, amely szépen illeszkedik a ház stílusához. Külön figyelmet fordítottak arra, hogy a kert minden évszakban szép arcát mutassa. A kerthez kapcsolódó közterület is gondozott, érdekesség a kerítésoszlopokra helyezett Agave – szólt az indoklás.

Kert kategóriában elismerésben részesült:

Maródi Gyuláné
Mehler Lászlóné
Langstaller András
Kovács Piroska

Erkélyével, teraszával elismerésben részesült:

Nagy István

Kereskedelmi-, szolgáltató- és vendéglátóhely kategória győztese:

Franciska Grill Étterem (Vázsonyi utca)
Szöllősi Vendéglő (P. Horváth Ádám utca)

Intézmény kategória győztese:

Eötvös Loránd Általános Iskola


balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004