Átadták a Virágos Balatonfüredért díjakat

Átadták az idei Virágos Balatonfüredért verseny díjait. Ezúttal mintegy hétszázan neveztek a mozgalomra, végül öt kategóriában hirdettek eredményt. A kert, a balkon ápoltsága, hangulata és összhangja volt a legfőbb szempont. Az év kertje díj Lőrinczné Kok Anetté a Vásártér utcai udvaráért.

 

– Európai mértékkel nézve is szép és kiváló adottságokkal rendelkező város Füred. De így is van még mit tenni a környezetünk szépítéséért. A városkép jelentősen javulna, ha a rengeteg légkábelt a föld alá tudnánk helyezni, ehhez azonban nagyon sok pénz kellene. Viszont nem minden pénzkérdés, ha mindannyian figyelnénk arra, hogy a közvetlen környezetünk ápolt és tiszta legyen, akkor már sokat lépnénk előre. Jó lenne figyelni a rézsűk, árkok, közterületek tisztaságára is, mert az önkormányzati infrastruktúrával nem győzzük a karbantartást. A virágosítási versenyben résztvevők, kertjeikkel, teraszaikkal példát mutatnak ebben – mondta a Szent István téren rendezett díjátadón dr. Bóka István polgármester.

A város idén három millió forinttal támogatta a mozgalmat, minden jelentkező egy-egy háromezer forintos virágvásárlási utalványt kapott. A versenyre végül 154 magánszemély, 16 intézmény és néhány vendéglátóhelyiség nevezett be, közülük ezúttal is egy szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat. A versenyben induló kertek és balkonok egyre stílusosabbak, egyre igényesebb a kialakításuk- hangzott el a díjátadón.

Íme, a nyertesek névsora:

Az év kertje díj:

Lőrinczné Kok Anett

Igényesen ápolt mediterrán hangulatú, ízlésesen kialakított kert, sok cserepes egynyárival, dézsás növénnyel, amely szépen illeszkedik a ház stílusához. Külön figyelmet fordítottak arra, hogy a kert minden évszakban szép arcát mutassa. A kerthez kapcsolódó közterület is gondozott, érdekesség a kerítésoszlopokra helyezett Agave – szólt az indoklás.

Kert kategóriában elismerésben részesült:

Maródi Gyuláné
Mehler Lászlóné
Langstaller András
Kovács Piroska

Erkélyével, teraszával elismerésben részesült:

Nagy István

Kereskedelmi-, szolgáltató- és vendéglátóhely kategória győztese:

Franciska Grill Étterem (Vázsonyi utca)
Szöllősi Vendéglő (P. Horváth Ádám utca)

Intézmény kategória győztese:

Eötvös Loránd Általános Iskola


balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.