Oldal kiválasztása

Arácsi út: átadás tavasszal

Szerző: | 2013-11-04.

A tervezetthez képest több hónapot csúszik az Arácsi út felújítása. A Lóczy Lajos utca és a Gombás Kúria közti szakasz várhatóan december 15-ig elkészül, az út másik, a Tamási Áron utcáig terjedő szakaszát azonban csak jövő év áprilisában adják át. Az új járdát zöld sáv választja majd el a közúttól.

 

A város egyik legfontosabb beruházása hónapok óta zajlik, a rekonstrukció során földbe kerülnek a légkábelek, áthelyezik a közműveket, helyenként változik a nyomvonal is. A járdát és az úttestet több szakaszon is zöld sáv választja majd el egymástól. A felújítás során több támfalat kellett építeni, gondot okozott a jelentős szintkülönbségek kiegyenlítése, a közművezetékek kiváltása illetve a lakások egyenkénti bekötése az új hálózatba.

– Abban az esetben, ha sikerül a légkábelek földbehelyezése és a régi hálózat kiiktatása, akkor az Arácsi központ és a Gombás Kúria közötti útszakasz december 15-ig elkészül. Erre jó esély van. Az út további részét csak tavasszal lehet átadni. A kivitelezővel már megállapodtunk a beruházás határidejének módosításában, jogi problémák nincsenek, így a teljes beruházás jövő év április 15-re készül el – fogalmazott dr. Bóka István polgármester a legutóbbi testületi ülésen.

Az önkormányzat mintegy nyolcvan ingatlantulajdonossal állapodott meg az út felújítása érdekében. Az útfejlesztéshez 250 milliós támogatást nyert a város, a beruházás teljes összege közel félmilliárd forintba kerül majd.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004