Oldal kiválasztása

Labdarúgópálya épülne Arácson

Szerző: | 2013-11-06.

Az arácsi városrészben egy műfüves illetve egy élőfüves labdarúgópálya kialakítását tervezi a város pályázati pénzből. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) országos programjának célja az utánpótlás nevelés feltételeinek javítása és a labdarúgás, mint tömegsport élénkítése.

 

A beruházás a Koloska patak mentén, a Temető köz alatti önkormányzati tulajdonú területen valósulna meg. Itt egy 40×60 méteres műfüves gyakorlópályát illetve egy hagyományos, élőfüves labdarúgópályát létesítenének. A műfüves gyakorlópálya várható költsége 68 millió forint lenne, ebből kiépítenék a pálya körüli járdát, a labdafogó hálót, a palánkokat és a világítást is. Az élőfüves pálya kialakítására a pályázat mintegy 90 millió forintot biztosít, de a tervek szerint itt a költségeket jelentősen csökkentenék a világítás kiépítésének elhagyásával.
A pályákat a Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Club részére adná bérbe az önkormányzat.

– Arácson tartottunk már egy fórumot, ezen nem volt ellenvetés a létesítményekkel szemben, de ha a város megnyeri a pályázatot, akkor természetesen további egyeztetések lesznek majd. A pályák reményeink szerint nemcsak a gyerekek sportolását tennék lehetővé, de közösségi helyként is funkcionálnának. A beruházás egy újabb nagy előrelépés lenne az arácsi városrész fejlesztésében – érvelt a legutóbbi testületi ülésen dr. Bóka István polgármester.

A szakszövetség az országos programmal és a megvalósítása érdekében kiírt pályázattal elsősorban az utánpótlás nevelés infrastrukturális feltételeinek javítását kívánja ösztönözni, valamint elősegíteni a labdarúgással, mint tömegsporttal foglalkozó gyerekek létszámának növekedését.

A pályázat megvalósításához 30 százalékos önerő szükséges, ami mintegy 40 millió forint terhet jelentene az önkormányzat számára. A képviselő-testület a legutóbbi ülésen megszavazta, hogy beadják pályázatukat az MLSZ-hez és a jövő évi költségvetés terhére biztosítják az ehhez szükséges önrészt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004