Oldal kiválasztása

A minőséget tartani kell

Szerző: | 2013-12-19.

A város parkjainak, zöldterületeinek fenntartására, közútjainak és közterületeinek karbantartására közbeszerzési eljárást ír ki az önkormányzat, mivel a feladatokat eddig ellátó Probio Zrt. szerződése jövő áprilisban lejár. Az eddigi színvonalas ellátás biztosítása az elsődleges cél.

 

A város a parkfenntartási szerződés keretében biztosítja a gyepmesteri szolgálatot, az állati hulladékgyűjtő konténer üzemeltetését, a kirándulóhelyek ellenőrzését, a zöldterületek, parkok, sétányok gondozását, a Kiserdővel és a parlagfű irtással kapcsolatos feladatokat. Idén mindennek költsége 125 millió forint volt.

A város gyors fejlődése és az ezzel járó változások, az egyre bővülő igényes zöldfelületek évről-évre több feladatot és növekvő költségeket rónak az ellátóra. A város ezért három évre szóló, 2017 márciusáig tartó szerződést kíván kötni a közbeszerzés útján kiválasztott céggel.
A feladatok minőségi ellátásának érdekében jövőre 130, 2015-ben 135, 2016-ban pedig 140 millió forint éves költséggel tervez a város. A legfontosabb szempont az, hogy olyan cég lássa el a feladatokat, amely képes megfelelni a lakossági elvárásoknak, és biztosítani tudja a város már megszokott tisztaságát, közterületeinek igényes megjelenését – hangzott el a legutóbbi testületi ülésen.

Az ülésen felmerült kérdésekre válaszolva dr. Bóka István polgármester elmondta: a jelenlegi szolgáltató évek óta kitűnő színvonalon látja el a feladatát, ráadásul igen kedvező áron.
– Meggyőződésem, hogy a parkfenntartás és a közterület gondozás költségeit nem lehet tovább szűkíteni, az már a minőség rovására menne, ami nem lehet célunk. A közbeszerzési eljárás dönt majd a szolgáltató cégről, de úgy látom, ha nem a Probio Zrt. nyeri az eljárást, akkor az a színvonal megtartása mellett bizonyára költség többletet jelentene a városnak – tette hozzá a polgármester.

Külön közbeszerzési eljárás indul Füred közútjainak és tereinek köztisztasági fenntartására. A közutak gépi seprése, locsolása, a hulladékgyűjtés, a hulladék elszállítása és megfelelő kezelése valamint a téli járda és úttisztítási munkák biztosítására az önkormányzat idén 49 millió forintot költött, a feladatokat szintén a Probio Zrt. látta el.

Az eddigi eredményes munka hatására egyre tisztábbak, szebbek a város közterületei, ami kiemelkedően fontos az idegenforgalmi, városképi és a lakossági közérzet szempontjából is, ezt a színvonalat mindenképpen tartani akarja a város. Az önkormányzat három évre szóló szerződést kíván kötni a feladatok ellátására, amelyhez jövőre 51, 2015-ben 53, 2016-ban pedig 55 millió forintot biztosít.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004