Lego kiállítás a Városi Múzeumban

Különleges, főként gyerekeknek szóló lego kiállítás nyílt a Városi Múzeumban. Hiába a múzeumi környezet, ezúttal minden kiállított játékot meg lehet fogni, ki lehet próbálni, sőt kötelező.

Egy egész termet betöltő lego terepasztal illetve rég elfeledett retro játékok várják az érdeklődőket.

– Negyven éve gyűjtöm a legokat, az elsőt még a fiamnak vettem. Idővel beleszerettem ebbe a csodálatos játékba, azt vettem észre, hogy a gyerekek kevésbé én meg egyre többet foglalatoskodok velük. Nagy gyűjteményem van, több mint ezer emberem, komplett futball stadion, amit apránként gyűjtöttem össze, vonatok, repülőgépek, különböző városrészletek, ennek egy töredéke látható most a kiállításon – tudtuk meg Praznovszky Mihály irodalomtörténésztől, aki három napig építette a lego-várost.

– Még mindig gyűjtöm a legot, hol vásárokon, hol piacon szerzem be az egyes elemeket. Lenyűgöz ez a játék, hogy minden passzol mindenhez, hogy kis kreativitással szinte bármi felépíthető. A mérnökök határtalan leleményességét tükrözi a lego.

Téli városrész, szabadidő park, koncert, futballmérkőzés, erdő és egy körbe-körbe futó vonat látható a Városi Múzeumban felállított terepasztalon, amelyet a látogatók nyugodtan alakíthatnak, játszhatnak az egyes elemekkel, sőt újakat is építhetnek. A tárlat érdekessége, hogy ugyanebben a teremben több, rég elfeledett retro játék is kipróbálható.

A Városi Múzeumba várják a gyerekeket, osztályok, csoportok látogatását.
A tárlat nyitva tartását a nagy érdeklődés miatt meghosszabbították, március 2-ig látogatható a kiállítás szerda-vasárnap 10-17 óra között.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.