Oldal kiválasztása

Lego kiállítás a Városi Múzeumban

Szerző: | 2013-12-20.

Különleges, főként gyerekeknek szóló lego kiállítás nyílt a Városi Múzeumban. Hiába a múzeumi környezet, ezúttal minden kiállított játékot meg lehet fogni, ki lehet próbálni, sőt kötelező.

Egy egész termet betöltő lego terepasztal illetve rég elfeledett retro játékok várják az érdeklődőket.

– Negyven éve gyűjtöm a legokat, az elsőt még a fiamnak vettem. Idővel beleszerettem ebbe a csodálatos játékba, azt vettem észre, hogy a gyerekek kevésbé én meg egyre többet foglalatoskodok velük. Nagy gyűjteményem van, több mint ezer emberem, komplett futball stadion, amit apránként gyűjtöttem össze, vonatok, repülőgépek, különböző városrészletek, ennek egy töredéke látható most a kiállításon – tudtuk meg Praznovszky Mihály irodalomtörténésztől, aki három napig építette a lego-várost.

– Még mindig gyűjtöm a legot, hol vásárokon, hol piacon szerzem be az egyes elemeket. Lenyűgöz ez a játék, hogy minden passzol mindenhez, hogy kis kreativitással szinte bármi felépíthető. A mérnökök határtalan leleményességét tükrözi a lego.

Téli városrész, szabadidő park, koncert, futballmérkőzés, erdő és egy körbe-körbe futó vonat látható a Városi Múzeumban felállított terepasztalon, amelyet a látogatók nyugodtan alakíthatnak, játszhatnak az egyes elemekkel, sőt újakat is építhetnek. A tárlat érdekessége, hogy ugyanebben a teremben több, rég elfeledett retro játék is kipróbálható.

A Városi Múzeumba várják a gyerekeket, osztályok, csoportok látogatását.
A tárlat nyitva tartását a nagy érdeklődés miatt meghosszabbították, március 2-ig látogatható a kiállítás szerda-vasárnap 10-17 óra között.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004