Oldal kiválasztása

Svéd lány füredi szívvel

Szerző: | 2013-12-27.

Egy füredi lány is bejutott az idei Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti válogató műsorába, A Dal című zenei versengésbe. Joni alias Tóth Johanna dala 435 szám közül került a legjobb harminc közé.

– Szeretem és kötődök Füredhez. A családom nagy része, még mindig a városban él, én pedig szinte valamennyi nyaramat itt töltöm. Testvéremmel itt strandolunk, élvezem a balatoni klímát, gyerekként itt játszottunk a kertben, rohangáltunk a szőlők között, a legtöbb boldog emlék ideköt. Különös hangulata van Fürednek, sok finom íz, bor, különleges szépségű terek és sok jó nyári zene köt ide. A közel kétmilliós Stockholmban élek, ami nagyon sokban különbözik Füredtől, de két fontos hasonlóság azért van: mindkét városban nagyon gazdag és színes a kulturális élet, és meghatározó a vízhez való közelség is. Stockholmban is van egy nagy tó, ami körbeöleli a várost – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Joni.

Joni, azaz Tóth Johanna Svédországban nőtt fel, de anyai ágon erősen kötődik Balatonfüredhez. Klasszikus zenét tanult, és képezte magát musical szakon is. 2012-óta csak zeneírással foglalkozik, előtte különböző hotelekben énekelt illetve utcazenészként megfordult Európa több városában is. 2013 októberében gyakornokként dolgozott a magyarországi Universal Music Hanglemezkiadónál. A kritikusok szerint az egyedi és különleges hangú énekes előtt nagy jövő állhat.

A Magyarországon még ismeretlen előadó először vesz részt az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti válogató műsorában A Dal című országos zenei versengésben. A zsűri 435 dal közül válogatta ki azt a harmincat, amelyek több adás során vetélkednek majd az első helyezésért, köztük van Joni Waterfall (Húz az ár) című dala is, amelynek nem csak előadója, hanem szerzője is.

– Nagyon nehéz zenészként ismertté válni, A Dal egy nagy lehetőséget erre. Rekordszámú dal közül választották ki a legjobbakat, sok ismert és elismert zeneszerző, előadó van a kiválasztottak között, így alig hittem el, hogy az én dalom is bekerült a szűkített mezőnybe. A Waterfall, arról szól, hogy a rossz emlékeink sokszor nem engedik, hogy teljes életet éljünk, ezért muszáj elereszteni azokat.
Évek óta rengeteg pop és akusztikus zenét hallgatok, Eva Cassidy, Dolly Parton, Alanis Morrisette a kedvenceim. Mai napig inspirálnak a zenéjükkel. Számomra a dalokban legfontosabb a szöveg, hogy valami olyanról énekeljek, amiben más is felismerheti magát, ráismerhet érzéseire, hangulataira. Szeretem figyelni az embereket az utcán, sok dal született már ebből, de megéneklem a saját történeteimet is. Azt hiszem, a zeném olyan, mint az életem: a drámai dallamok között mindig ott van a feloldás lehetősége – tudtuk meg Tóth Johannától.

Joni Chain You című száma itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2022 >
Július 31

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Hakimoto2024-02-21 10.24AgoraTisztelt Somogyi úr, miért különbbek a nyugati bejáratnál strandolok a keleti részen strandolóktól. Vagy mindenhol van Wifi vagy sehol sem.
  • olvasó2024-02-18 11.13AgoraPárizs pld. kitiltotta
  • E-roller2024-02-13 18.51Agora2023 októberéből találtam utolsó hírt, akkor azt írták, készül - a jó munkához pedig ugye idő kell... Ha valakinek van

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

Bannerek

Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2Gazdabolt
Bahart