Újabb jelentős turisztikai fejlesztések

63 millió forint uniós támogatást kapott tavaly a helyi turisztikai egyesület. Marketingre, rendezvényre, imázs filmre, turisztikai látnivalókra költötték a pénzt. A fejlesztések folytatódnak.

 

A támogatás keretében a Koloska-völgyben nordic walking útvonal létesült, a Tourinform iroda földszintjén Tőkétől a palackig címmel borászati kiállítás nyílt, tematikus kiadványokat adtak ki, tanulmányokat, felméréseket készítettek, megrendezték a Romantikus Reformkor-Séta a századok között fesztivált, és elkészült a várost bemutató turisztikai film is – összegzett Vászolyiné Dobrosi Ágnes, az egyesület elnöke.

– Idén tavasszal átadjuk a látvány szökőkutat az Esterházy strand mólóján, ez az egyik kedvenc fejlesztésünk, a régióban egyedülálló, igazi attrakció lesz – tette hozzá az egyesület elnöke.

A rendezvényen felszólalt Bóka István polgármester is, aki hangsúlyozta: nagyon fontos a helyi turisztikai egyesület megerősítése, a jelenleginél több füredi vállalkozónak és civil szervezetnek kell csatlakoznia az egyesülethez.

– Az önkormányzat bármelyik turisztikai feladatot szívesen átadja az egyesületnek, amint az kellő legitimitással rendelkezik. Alulról kell építkezni, ezért fontos, hogy minél több tagja legyen a szervezetnek. Vannak előttünk külföldi példák, tudjuk, hogy a szemléletváltáshoz idő kell – vélekedett Bóka István, aki kiemelte: 2014-20 között a tervek szerint tovább folytatódnak majd a turisztikai fejlesztések a városban.

– Egy 800 milliós projektben gondolkodunk, amely Füred legszebb tájait, építészeti értékeit mutatná be, összekötve mindezt az aktív turizmussal – mondta a polgármester. A tervek szerint az említett élményút az Aranyhíd sétányról indulva, Arácson át, a Koloska patak mentén haladva felérne egészen a Kéki-völgyig, ahol új szálláshely létesülne, a Lóczy-barlangnál pedig egy látogatóközpont fogadná a vendégeket.

– Füred neve már önmagában vonzerőt jelent, ám azzal, hogy a látogatók előtt a város eddig kevésbé ismert részeit is látványosan bemutatná, tovább gazdagítaná a turisztikai kínálatát – fogalmazott Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A Vaszary Villában rendezett eseményen megtartották a helyi turisztikai egyesület tisztújító közgyűlését is. Az egyesület elnöki tisztére Vászolyiné Dobrosi Ágnes volt az egyetlen jelölt, akit a jelen lévő tagok újabb négy évre megválasztottak.

Szintén szavazással döntöttek a szervezet egyes szekcióinak vezetőiről. A kulturális szekció vezetője Lakatosné Kositzky Anett, a sport részlegé Böröcz István, a szállodáké Vászolyi Judit, a vendéglátóhelyeké Szöllősi Tamás, a borászoké Varga András, a magánszállásoké pedig Gerner János.


balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.