Oldal kiválasztása

Átszabva – Balatonfüredi Yacht Club

Szerző: | 2014-01-17.

Májusban átadják a Balatonfüredi Yacht Club új hangárját ezzel befejeződik a BYC teljes infrastrukturális felújítása. Az ország legeredményesebb vitorlás klubja 660 millióból újult meg.

Az elmúlt nyolc évben, több lépcsőben fejlesztették a sport egyesületet, amely idén két Európa-bajnokságot is rendez.

– A jelenlegi ingatlanunkon ezzel befejeződik a fejlesztés, egy komplex, az egyesületnek teljes megújulást hozó beruházás zárul le. Az új hangár megépítésével, a környezetünk rendezésével végre a BYC harmonikusan illeszkedik majd a város Balaton-parti fejlesztéseihez. A sport tevékenység mellett több feladatot látunk el. Gyerekeket oktatunk, vitorlás versenyeket rendezünk, különböző programok lebonyolításában vállalunk kisebb-nagyobb szerepet. A fejlesztéssel mindegyik funkciót el tudjuk látni, megfelelő, modern környezetet tudunk biztosítani – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója.

A jelenleg is zajló beruházást tavaly ősszel kezdték el. Lebontották a part menti régi hangárt, helyére a klubházhoz illeszkedő új hangárt építenek. Az 1100 négyzetméteres, kétszintes hangárban tároló helyiségek, vizesblokkok, öltözők, klubszoba, kikötő-mesteri helyiség, és elektronikus táblákkal felszerelt négy oktató terem kap helyet, de külön nyári vizesblokk is épül. Büfé is üzemel majd a Balatonra néző fa terasszal ellátott épületben, ennek bérletét meghívásos pályázaton lehet majd elnyerni. Az a cél, hogy füredi vállalkozó üzemeltesse a vendéglátóhelyet.

– Lesz egy négyszáz férőhelyes fedett terünk is, ahol végre nagyobb rendezvényeket is lebonyolíthatunk. Rendezzük az ingatlan Balaton-parti részét, egy impozáns tér és épület együttes várja majd a vendégeket. Praktikus és esztétikus lesz a BYC telephelye. Úgy tervezzük, hogy a Vitorlabontó ünnepségen adjuk át a teljes beruházást – jegyezte meg Böröcz István.

Többször, több fórumon is elhangzott, hogy a BYC fejlesztése stratégiai kérdés a városban, a tradíciók, a klub értékei és a turisztikai vonzereje miatt egyaránt. A jelenleg is zajló fejlesztés összesen 270 millió forintba kerül, ehhez 156 milliós uniós támogatást kapott az egyesület, és 50 millió forint támogatást az önkormányzattól.

Az egyesület idén 10 vitorlás versenyt bonyolít le, köztük két nemzetközit, a Laser Európa-kupát illetve a Melges 24 Európa-bajnokságot. Ezeken kívül közel negyven rendezvényben működik közre, segítenek a Kékszalag, a Magyar Úszás Napja, a Balatonman, a Strand vízilabda, és az Öbölátúszás szervezésében, lebonyolításában, és folytatják a tavaly elkezdett vízi koncertek szervezését is.

A Balatonfüredi Yacht Club fejlesztésének első szakasza még 2004-ben indult. Akkor alakították ki a 86 férőhelyes külső kikötőt. Rá három évre a sétány rehabilitációjának részeként megújult a klubház utcafronti épülete.
2012-ben teljesen felújították az egyesület belső kikötőjét, ami a Balaton legrégebbi kikötője is egyben, hiszen az 1867-ben történt egyesület alapítás után azonnal nekiláttak megépítésének. A felújítás során kikotorták a medret, bővült a kikötő és elkészült az új stég. Megépítették a déli hullámvédő mólót, a nyugati partfalat. Megújult a műemlék jellegű sólya és sólyatér, és korszerűsítették az 1919-ben épült árbocdarut is valamint megtörtént az akadálymentesítés.
A most is zajló végső beruházással együtt 660 millió forintba került a BYC felújítása.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004