Oldal kiválasztása

Füredi kézis az Eb-n

Szerző: | 2014-01-22.

Zdolik Bence pótolja a kézilabda válogatott sérült átlövőjét a sorsdöntő meccsen.

 

A térdsérüléssel bajlódó Ancsin Gábor helyére a balatonfüredi kézilabda csapatban játszó Zdolik Bencét cserélte be a magyar válogatott az Ausztria elleni utolsó Európa-bajnoki középdöntő-mérkőzésre.

„ Mivel reggel kilenc óráig be kellett jelenteni a cserét az EHF-nél, ezért gyors döntést kellett hoznunk Ancsin Gábor reggeli orvosi vizsgálat után – mondta el Mocsai Lajos szövetségi kapitány. „Mivel a játékos szúró fájdalmat érez, ezért Zdolik Bencét neveztük a helyére, akinek a bevetését egyébként is terveztük a torna folyamán. Ancsin Gábor kiesésével jobbátlövő poszton Mocsai Tamás mellett Gulyás Péter lehet az alternatívánk, illetve a kétirányítós játék, azonban a poszt megoldását nagyban befolyásolja a védekezés hatékonyságának fenntartása” – tette hozzá a kapitány.

Magyarország szerdán, 18.15-től játszik, ha öt góllal veri soron következő riválisát, a már biztosan csoportelső, házigazda, címvédő Dánia pedig nem veri néggyel Izlandot, akkor marad a csoportja negyedik helyén. Ha a dánok néggyel vagy többel vernék riválisukat, akkor az ötödik helyért is játszhat a magyar csapat, és minimum beállítaná legjobb Európa-bajnoki szereplését, hiszen egyszer voltunk hatodikak.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004