Oldal kiválasztása

Mindenük a vitorlázás

Szerző: | 2014-01-23.

A nemzetközi sikereket elért Vadnai testvéreket köszöntötték.

Vadnai testvéreket Vadnai Benjamint és Vadnai Jonatánt a BYC két sikeres vitorlázóját illetve szüleiket Bóka István polgármester köszöntötte az önkormányzati hivatalban. Mint mondta: a sportsikerekhez mindig sok energiát, elszántságot, akaratot és a sport iránti alázatot kell beleadni. A Vadnai testvérek ezt megteszik nap, mint nap, amiben a füredi egyesület igyekszik támogatni őket.

Mint arról korábban már a honlapon beszámoltunk Benjamin néhány hete Laser Radial ifi világbajnok lett az Omanban rendezett vitorlás világversenyen, testvére Vadnai Jonatán összetettben ötödik helyen végzett, U17 kategóriában pedig bronzérmes lett. A már a felnőttek között induló Vadnai Benjamint kérdeztük.

– A felnőttek között lehetetlen egyből hozni az eredményeket. Úgy becsülöm, néhány év kell ahhoz, hogy ott is nyerési esélyem legyen. Egyelőre az a cél, hogy kijussak a Rió-i olimpiára, az már nagy eredmény lenne. Tudom, hogy rengeteget kell ehhez edzenem, ezt teszem egész évben. Kétszáz napot vagyok a vízen, heti hatszor erőnléti edzésem van. Most vonulok éppen egy tíz napos edzőtáborba. A lényeg az, hogy még mindig tudok örömből vitorlázni. Még mindig meg tudom kívánni, hogy csak úgy kedvtelésből kimenjek a vízre. Különben is, versenyeztem már sok helyen, de a Balaton a kedvencem. Ezt a tavat szeretem a legjobban, és persze ezt ismerem a leginkább – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Vadnai Benjamin, aki egy év múlva érettségizik a Lóczy gimnázium diákjaként és elmondása szerint külföldi egyetemen folytatja majd tanulmányait.

– Az, hogy az édesapám az edzőm is, nagy segítség, hiszen nála jobban nem ismer senki sem. Ő tud a legjobban motiválni, ami egy-egy hosszú versenyen, amikor el vagyunk zárva a külvilágtól döntő tényező lehet. Egyébként külföldi edzőkkel is dolgozom – tette hozzá.

– Nekem még van időm, még itt az ifjúsági mezőnyben kell kiteljesednem. Bátyámmal sokat beszélgetünk arról, mi lesz a felnőtt mezőnyben, milyen esélyeink lehetnek. Tudom pontosan, hogy nehéz lesz, főleg mentálisan elfogadni, akár éveken keresztül is, hogy a sok siker után a felnőtt versenyeken nem jönnek majd az eredmények. Szerintem akár 6-8 év is kell, amíg az ember belerázódik a felnőtt versenyzésbe, de nincs hová sietni, mert azt mondják, az ember állóképessége egészen negyvenéves koráig fejlődik. Szóval még nagyon hosszú ideig vitorlázhatok – fogalmazott Vadnai Jonatán, aki a gimnázium elvégzése után pszichológiát szeretne majd tanulni.

– Vannak olykor villongások köztem és édesapám között, hogy egy-egy szituációban melyikünknek van igaza. Ezek a kisebb viták biztos másképp zajlanának le egy edzővel. Édesapám sokat jelent, ő volt az, aki egészen kis korunkban is, amikor mi jól el lettünk volna a meleg szobában, szorgalmazta, hogy gyerünk ki a vízre edzeni. Hat éves koromtól már ez volt. Megérte, neki lett igaza. Szeretek versenyezni, szeretem a vitorlázást – mondta Vadnai Jonatán.

Az ünnepségen jelen volt a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, Kollár Lajos, aki kiemelte: a sportág szponzori támogatottsága már az idei évben jobb lesz, szükség is van erre, ahhoz, hogy az olyan jó eredmények, mint például a Vadnai testvéreké, a jövőben is megismétlődhessenek.
– Rengeteg munka van abban, hogy ezek a fiúk ennyi versenyt megnyertek, ahhoz azonban még több munka kell, hogy ezek az eredmények megismételhetők legyenek. A szövetségnek pedig biztosítani kell ehhez a hátteret – tette hozzá Kollár Lajos.

– Az egyesületünk egy nagy család, büszkék vagyunk a Vadnai testvérek szép sportolói pályafutására, aminek még csak az első fázisában vagyunk. Mindent megteszünk azért, hogy a felnőttek között is helyt tudjanak állni a versenyzőink – mondta Gerendy Zoltán a BYC elnöke.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk
  • Mándoki2024-04-17 13.32AgoraA wc legyen nyitva egyetértünk. Bár olykor szoktunk sétálni Akaliban, én azért nem cserélném el Füreddel, határozottan nem, jó itt

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004