33 milliós csalás

33 millió forintot csaltak ki a füredi vállalkozótól. Pár percig örülhettek. Ügyészség vizsgálja a csalást.

Vádemelési javaslattal küldte meg a Balatonfüredi Rendőrkapitányság az ügyészségnek H. Gábor 34 éves budapesti, Cs. Péter 37 éves környei, és H. István 40 éves ikladi lakosokkal szemben jelentős kárt okozó csalás bűntette kísérletének elkövetése miatt folytatott büntető ügyet.

Még 2013. májusában egy Balatonfüred székhelyű vállalkozás képviseletében, annak pénzügyi vezetője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, akik 2013. május 22-27. közötti időben a vállalattal kapcsolatban álló kft. ügyvezetésére jogosult vezetőjének adta ki magát. A vállalkozást megtévesztette azzal, hogy több tízmillió forint összegű utalást kért másik – általa erre a célra létrehozott – bankszámlára.

Az utalást végző pénzügyi vezető eleget tett a kérésnek és 33 millió forintot már erre az úgynevezett klón bankszámlára utalta át. A sértett azonban még időben észlelte, hogy a kérdéses bankszámlaszámhoz tartozó jogosult nem a partnervállalkozás, ezért feljelentést tett.

A nyomozók azonnal intézkedtek a bankszámlához tartozó jogosult elfogásáról és a pénz lefoglalásáról, melynek eredményeképpen a csalással okozott teljes anyagi kár megtérült. Az elkövetők akciójukat több mint két hónapon át mérnöki aprólékossággal készítették elő, azonban mindössze 20 percig örülhettek zsákmányuknak – tájékoztatott a füredi kapitányság.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.