Öt éves a Tempevölgy – Irodalmi estek

Folyóirat bemutatók Budapesten, Veszprémben és Balatonfüreden.

Az öt évvel ezelőtt alapított, eddig húsz lapszámot megélt Tempevölgy folyóirat szerkesztősége februárban három lapbemutatót is rendez.

– Először mutatkozik be a lap szerkesztősége a fővárosban. A szerzőink döntő többsége ugyan kötődik Balatonfüredhez mégis Budapesten él, fontos tehát, hogy itt is jelen legyen a lap. Szót ejtünk a füredi irodalmi hagyományokról, a folyóirat szerkesztési elveiről illetve a könyvsorozatáról – mindennek jó apropója, hogy éppen öt éve indult a Tempevölgy. Szeretnénk még több fiatalt a lap mellé állítani, ezért nyitunk az egyetemek felé, az irodalmi esten is két fiatal költő olvassa majd fel műveit. Fontos feladat még a folyóirat országos terjesztésének megoldása is – összegzett Praznovszky Mihály a Tempevölgy főszerkesztője, aki hozzá tette: március elején jelenik meg a folyóirat legújabb száma.

A február 4-én, kedden 17 órakor a Magyar Írószövetség klubtermében (VI. ker. Budapest, Bajza u. 18. I. emelet) tartandó irodalmi esten Cserép László, Praznovszky Mihály és Tóbiás Krisztián vesz részt. A beszélgetést vezeti: Filippinyi Éva. Felolvasnak: Weiner Sennyey Tibor és Pallai Károly Sándor. A rendezvény után balatoni borkóstoló lesz a Múzsa borház jóvoltából.

Másnap, február 5-én, szerdán, 17 órakor az Utas és holdvilág antikváriumban (Veszprém, Szabadság tér 13.) mutatja be a lapot a szerkesztőség, Cserép László, Praznovszky Mihály és Tóbiás Krisztián.

Balatonfüreden február 18-án, kedden 17 órakor a Vaszary Villában rendezik a folyóirat irodalmi estjét, a rendezvényen a 2012. május 4-5-i füredi Jókai-konferencia anyagából összeállított a Jókai és Jókai című könyvet is bemutatják.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.