Oldal kiválasztása

Új külsőt kap a Marina, az Annabellát fejlesztik

Szerző: | 2014-02-28.

Felújítják a Marina Hotel homlokzatát, az Annabellában pedig légkondicionált szobákat alakítanak ki. Tíz százalékos vendégszám növekedést várnak a Danubius füredi hoteljeiben.

A 400 szobás Annabella és a 350 szobás Marina a város két legnagyobb szállodája, együtt Füred éves idegenforgalmi adóbevételének jelentős százalékát adják. Az előfoglalások alapján a tavalyinál 8-10 százalékkal jobb szezonra számít az igazgató.

A szokásosnál korábban, már április 15-én nyit a két szálloda, addig minden fejlesztést be kell fejezniük. A leglátványosabb változás a Marina rossz állapotban lévő homlokzatának felújítása lesz.
– 45 évesek a külső faburkolatok, elérkezett a felújítás ideje. Lekerülnek az épületről a sötét tónust adó fabetétek, helyettük új, korszerű szigetelést és egy színezett, egységes homlokzatot kap a hotel. Modern külsőben gondolkodunk, amit úgy alakítunk ki, hogy harmonizáljon a jövőre megújuló Füred Hotellel. A munkálatok napokon belül elkezdődnek, húsvétra mindennel el akarunk készülni –  válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Vászolyi Judit, szállodaigazgató, aki elmondta: a két hotelben közel kétszáz, zömében füredi dolgozó igyekszik majd kiszolgálni a vendégeket.

A Marinában felújítják a parton lévő Pálmakert éttermet, és elvégzik a szükséges belső felújításokat is. A városban egyedüliként bevezetett sikeres all inclusive program marad. Az Annabellában az éttermet komplett felújítják, modernizálják a konyhatechnológiát és az igényekhez igazodva légkondicionált szobákat alakítanak ki.

– Első lépésben 65 szoba kap hűtésre és fűtésre is használható légkondicionálót, erre nagy igény van a vendégeink részéről, ugyanakkor az elő és utószezonban is tudjuk majd használni ezeket a berendezéseket. Zárás után folytatjuk ezt a fejlesztést. A jövőben sok műszakilag halaszthatatlan felújítást kell megtennünk, és az egyre szigorodó hatósági előírásokhoz is alkalmazkodnunk kell. De természetesen lesznek látványos, a vendégek számára is érzékelhető változások. Tervezzük a wellness részleg teljes felújítását, valamennyi szobában ledes készülékekre cseréljük a tévéket, és a konferencia technikánkat is fejlesztjük – sorolta a terveket Vászolyi Judit.

Az igazgató elmondta, tavaly kiemelkedően jó évet zárt a két szálloda, hetven százalék fölött volt az éves kihasználtság, tíz százalékkal több vendéget szállásoltak el, mint 2012-ben. Még mindig több a külföldi vendég, Németországból, Hollandiából, Belgiumból és Oroszországból érkeznek elsősorban a turisták, az itt megszállók negyven százaléka belföldi.

– Évek óta sikerrel működik az előfoglalási rendszerünk. Január és április között húsz százalék kedvezménnyel foglalható nálunk szállás akár a főszezonra is, amivel sokan élnek. Az eddig beérkező idei foglalások alapján már most látszik, hogy a tavalyi nagyon jó évünket is túlszárnyalhatjuk, 8-10 százalékos vendégforgalom növekedés várható. A szezonon már nem tudunk erősíteni, évek óta teltház van július-augusztusban, de az elő és utószezonban még tudunk fejlődni – vélekedett Vászolyi Judit, aki hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy egy-egy füredi programhoz köthető csomagokat kínálhassanak, ezekre ugyanis nagy az igény, ezért jó lenne, ha a város a jelentősebb rendezvényeinek időpontját már az év elején fixálná.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004