Demonstráció a téli álom ellen

A balatoni szezon kiterjesztéséért kampányolnak.

Sílécekre akasztott festményekkel demonstrálnak a Balaton hosszabb nyitva tartásáért vasárnap a Vitorlás téren. A Balatoni Riviéra Turisztikai Egyesület szervezi az eseményt.

A március 9-én, vasárnap, egy órakor kezdődő akcióval a szervezők azt szeretnék megmutatni, hogy az osztrák sípályákról kellene példát venniük a magyar turisztikai szereplőknek, hiszen ott a téli főszezon után sem áll le az élet. Ezzel szemben a Balaton – jó esetben- mindössze két hónapig vonzza a turistákat, holott turisztikai szempontból egész évben jó adottságokkal rendelkezik a tó és környezete – tudtuk meg a szervezőktől, akik hozzátették a demonstráció célja, hogy felhívja a figyelmet arra: fel kell ébredniük a balatoni polgármestereknek, hivataloknak, vállalkozóknak téli álmukból, ha azt akarják, hogy több turista legyen a Balatonon.

A Balatoni Riviéra Turisztikai Egyesület rendezvényén várhatóan több balatoni polgármester is részt vesz.

A szervezők ígérik az érdeklődők a rendezvényen arra is választ kapnak, hogy elégedettek-e a balatoni kisvállalkozók, a művészek hogyan tudnák a Balatonra irányítani a figyelmet, egyáltalán milyen történelmi előzményei vannak a balatoni festészetnek és mit jelent a hosszabbított balatoni nyitva tartás?

Nyitott Balaton névvel május 1-11. között tavaszi akció is indul a térségben. Erről részletek itt olvashatók.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.