Oldal kiválasztása

Balaton Szupermaraton

Szerző: | 2014-03-12.

42 balatoni település várja a futók idénynyitóját.

Március 20-23 között rendezik meg 7. Spuri Balaton Szupermaratont. A 200 kilométeres versenyen elindul a tavaly 30 nap alatt 30 ironmant teljesítő Rokob József is. A világklasszis sportoló a Balaton körül nem várja magát az élbolyba, a Szupermaratont felkészülési állomásnak tekinti az idei versenyeihez.

A verseny Siófokról indul, a cél 48,2 kilométer megtétele után Fonyódon lesz. Másnap innen rajtolnak a leghosszabb szakaszra, az 52,9 kilométerre eső Szigligetre, az út végén a várhoz vezető, igen megterhelő kaptatóval. A harmadik napon Badacsonyból indul a mezőny, a táv itt 43,6 kilométer Balatonfüredig. A záró napon a Balatonfüredről Siófokig tartó 50,7 kilométeres szakasszal ér majd véget az esemény, mely 42 balatoni települést érint.

A Balaton Szupermaratonon eddig csak magyar versenyzők nyertek, ám a nőknél még sohasem tudott egyetlen győztes sem ismételni. A férfiaknál a címvédő az eddigi egyetlen kétszeres győztes Steib Péter, a nőknél Gyebnár Éva.

Soha ennyi futó nem vett részt a Balaton körüli versenyen, több mint 1500-an futnak majd, amúgy bemelegítésként a szezon csúcseseményei előtt. Több mint kétszázan egyénileg futják körül a tavat négy nap alatt, az egynegyedük külföldi, húsz országból érkezve. A kísérőkkel és szervezőkkel együtt egy kétezer fős karaván kerüli meg a tavaszi, még a szezon előtti Balatont és tölti meg a szálláshelyeket, a már nyitva lévő vendéglőket, kávézókat.
A szervezők szerint mintegy hatezer vendégéjszakát tölt el a mezőny a tó mellett. A versenyzők frissítésére szolgál többek között 450 kg banán, 60 kg aszalt gyümölcs, 50 kg alma, 40 kg citrom, 28 kg szölőcukor, 15 kg csoki, 10 kg ropi, 1200 liter tea, 8-10ezer liter víz.

A nagyszabású verseny fővédnökei: dr. Bóka István Balatonfüred, dr. Balázs Árpád, Siófok, Hidvégi József, Fonyód, Krisztin N. László Badacsonytomaj polgármestere.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004