Oldal kiválasztása

Játék a várossal

Szerző: | 2014-03-19.

Füred másképp. A képeslapra való fényképek helyett játék a formákkal, terekkel, játék a várossal. Fotógaléria a Balatonfüredhez gyermekkora óta kötődő Bütös Krisztián képeiből.

 

 


Bütös Krisztián
1977-ben született Szekszárdon. Óvodás korában költöztek Balatonfüredre. Azóta is erősen kötődik a városhoz, jelenleg azonban külföldön dolgozik. Hat éve foglalkozik a fotózással, bár sosem tanulta. Balatonfüredet rendszeresen fényképezi, mint mondja, nem a klasszikus, tájfotós kliséket készíti, igyekszik a város szépségét és hangulatát egyedi nézőpontból, néhol elvontabb vagy humoros képekkel bemutatni.

Bütös Krisztián képsorozata. Katt a kis képre.

{photogallery}2346{/photogallery}

– Az év döntő többségében külföldön vagyok, nagy pörgésben élek, többnyire idegenek között, ezért Füred nekem az otthon, a természet és a nyugalom szigete. Ide térek vissza, új inspirációt, erőt gyűjteni. A Balaton emlékét, szépségét még az óceán hullámai sem tudják kimosni belőlem.
Fotóimmal nem a város szépségét akarom bemutatni, hiszen az egyértelmű és mások már rég meg is tették ezt, hanem egy-egy pillanatot, hangulatot kiragadni és azt a saját látószögemből, kézjegyemmel átsimítva megmutatni. Jelenleg is egy olyan fotósorozaton dolgozom, amelyben a parton látható szobrokat dobom fel valami jelenkori ötlettel, üzenettel – így Bütös Krisztián.

Továbbra is fontosnak tartjuk a Füredhez kötődő fotográfusok illetve a városról készült képeik bemutatását. Várjuk a Balatonfüredről és a tóról készült, közlésre alkalmas fényképeket, vagy akár archív felvételeket. A fényképeket a szerző nevének feltüntetésével, esetleges megjegyzésével együtt publikáljuk. A fotók elküldhetők a szerkesztőség címére (szerkesztoseg@balatonfured.hu) vagy megoszthatók a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/balatonfured.hu

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004