Oldal kiválasztása

Le a barlangba, fel a hegyre

Szerző: | 2014-03-27.

Lóczy-barlangból geotúra a Tamás-hegyi Jókai-kilátóhoz.

A turisztikai barlangok hónapja alkalmából a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság nyílt napokat szervez általános- és középiskolások, családok részére, melynek egyik helyszíne a Bakony–Balaton Geopark területén található füredi Lóczy-barlang és a fölé magasodó Tamás-hegy.

 

A program során szakvezetéssel megtekinthető a Lóczy-barlang, majd a diákok interaktív, játékos foglalkozáson vethetnek részt. A Bakony–Balaton Geopark változatos kőzeteivel geológiai idővonal mentén ismerkedhetnek, illetve színes képek és kirakók segítségével megidézhetik a térség földtani múltjának legizgalmasabb fejezeteit. Különböző kőzetvizsgálati módszerek kipróbálásával (kőzetcseppentés és kőzetkarcolás) közvetlenül felfedezhetik a kézről kézre járó kőzetek jellegzetes tulajdonságait.

A geotúra során a Föld történetének középidejébe látogathatnak az érdeklődők, megidézik a Tethys-óceán végtelen víztömegét, a zöldellő nyitvatermő erdőket, dinoszauruszokat, és ősmadarakat hátán hordó szigetvilágot és az élettől nyüzsgő zátonyokat. A programon megismerhetők a Lóczy-barlangot befogadó füredi mészkő tűzkőgumókkal mintázott vastagpados megjelenése, majd egy griffmadár-fészekre emlékeztető kőrakásban szikrákat lehet csiholni a hatalmas tűzkövekből. A geotúra utolsó állomása a Tamás-hegy, melynek 315 m-es tetejéről emelkedő Jókai-kilátóból igéző körpanoráma nyílik a környékre.

Találkozási hely: Lóczy-barlang bejárata.
Időpont: 2014. március 28. péntek. Indulási időpontok: 10.00 és 14.00 óra Időtartam: körülbelül 3 óra.
A felszíni programok térítésmentesek, a Lóczy-barlang látogatása belépőjegy váltásával. (400Ft/felnőtt, 300Ft/gyerek)

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004