Április közepétől újra fizetni kell a parkolásért

A szokásosnál korábban, április közepétől kell fizetni a parkolásért az alsó városrészben. A zónák és a díjak nem változtak. A védett utcákban továbbra is érdemes meggondolni a parkolást.

Április 15-től október közepéig kell majd fizetni a városban a parkolásért. A lakossági és mélygarázs bérletek már kaphatók.
Idén kettő új jegy automatát szerelnek fel, a Séta utcában rendezik a parkoló környékét és előkészítik a Kisfaludy strandi garázs tanulmánytervét. A Vásárcsarnok mellett új parkolóhelyeket alakítanak ki. A terület déli oldalán, az úgynevezett göngyölegtárolók mögötti részen 30 új férőhelyet létesítenek, elsősorban a kereskedők illetve a piacon dolgozók számára, így azonban a nagy parkolóban a vásárlók számára több férőhely felszabadul.

A füredi lakosok idén is kedvezményesen, 2600 forinttért válthatnak bérletet, amelyek már kaphatók a Probio Zrt. irodájában. Változás azonban, hogy csak azok kaphatnak bérletet, akiknek az önkormányzattal szemben nincs lejárt tartozása.

A tarifák nem változtak tavalyhoz képest. A reformkori városrész két védett utcájában, a Blaha illetve a Kisfaludy utcában 500 forintba kerül óránként a parkolás, míg a piros zónában, mint például a Zákonyi úti-, és a Helka melletti parkolóban 240 forintot, a felső városrészben illetve a zöld zónában pedig 140 forintot kell majd fizetni.
Parkolási térkép itt.

A mobiltelefonon keresztül történő fizetésre már minden parkolóban van ehetőség.
A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával valamint a különböző zónák kialakításával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme. A parkolási rendszert működtető Probio Zrt. ígéri: ebben az évben is fokozottan ellenőrzik a megváltott parkolójegyeket.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.