Szívkórházi fejlesztés

Új, kardiológiai rehabilitációs rendelők nyílnak.

 

A szívkórház főépületében, az egykori izotóp laboratórium helyén négy rendelőt alakítanak ki illetve szerelnek fel új műszerekkel. A mintegy 21 milliós beruházás az intézmény járóbeteg ellátását erősíti majd.
Évente több száz beteg érkezik a kórházba a különböző kardiológiai beavatkozások utáni rehabilitációra, ennek kiszolgálását segítik majd az új akadálymentesített rendelők és a hozzájuk tartozó váróterem illetve kiegészítő helyiségek. A fejlesztés révén a betegek egy helyen, a korábbinál jobb feltételek között kapják majd meg az ellátást.

Az építési munkálatok még tartanak, a rendelőket várhatóan júniusban adják majd át.

Az Állami Szívkórház hét másik Közép-Dunántúli egészségügyi intézménnyel alkotott konzorciumot, amely révén az intézményekben uniós pályázati pénzből összesen kétmilliárdos fejlesztés valósul meg.

A kardiológiai rehabilitációt országos feladatként, az aktív kardiológiai tevékenységet regionális feladatként, az ambuláns kardiológiai ellátást lokális feladatként végzi a füredi intézmény. Jelenleg 427 ágyon zajlik a gyógyítás. Az elmúlt években a kardiológia rehabilitációs osztályok évente 6500 beteg rehabilitálását végezték. Az aktív kardiológiai osztályon pedig évente mintegy 2000 beteget kezeltek.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.