Oldal kiválasztása

Bekamerázzák és kipucolják a Balatont

Szerző: | 2014-04-14.

Mintegy 50 millió forintot költ a Balaton Fejlesztési Tanács idén a tó medrének tisztítására. Füreden, Keszthelyen és Siófokon pedig nagy felbontású parti kamerákat telepítenek.

A Balaton Fejlesztési Tanács idén 220 milliós fejlesztési keretből gazdálkodhat, ebből 45 milliót biztonsági célokra használnak fel. Igyekeznek felkutatni és eltávolítani a tó medrében lévő idegen tárgyakat, mint például a világháborús lövedékmaradványokat, ki nem vett, illegális stégeket, mólókat, horgászállásokat.

Még mindig sok hulladék is található a Balatonban, volt példa arra, hogy üzemanyagtartályt, hűtőszekrényt, csöveket hoztak fel a mederből, a tárgyak egy részét a befagyott tavon hagyják ott, és sűrűn okoznak károkat a hajókban és csónakokban.

A fejlesztési pénzből a tervek szerint nagy felbontású, forgatható parti kamerákat is telepítenek majd Füreden, Keszthelyen és Siófokon. A magas szállodák tetején kiépítendő kamerákkal a Balatonon zajló mozgásokat figyelik majd, a rendszert a vízügy, a vízi rendőrség, a vízi mentők valamint a katasztrófavédelem is tudja használni, segítségével rendkívüli időjárás esetén meg lehet határozni, hogy hova kell mennie a járőrnek. Fonyódon már működik ilyen kamera, azzal jó esetben még a Badacsony előtt lévő vitorlások típusát is be lehet azonosítani.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004