Oldal kiválasztása

Virágos Balatonfüredért – Támogatott virágvásárlás

Szerző: | 2014-04-14.

Idén is meghirdette az önkormányzat a Virágos Balatonfüredért versenyt. A megmérettetésre a füredi lakosok és intézmények nevezhettek be. Kezdődik a támogatott virágvásárlás.

 

Lezárult a Virágos Balatonfüredért versenyre történő jelentkezés. A támogatott virágvásárlási lehetőséggel (3ezer Ft /fő) a jelentkezők április 14-től május 11-ig a Sylvestris Kertcentrumban (71-es út mellett)  illetve április 21-től, május 11-ig a Balaskó kertészetben (Arácsi u. 110/D)  élhetnek.

A virágvásárlási támogatást igénybe vevőknek vásárláskor, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával igazolniuk kell, hogy balatonfüredi állandó lakosok. A kertészetek a virág vásárlást tanácsadással segítik. Az egyes élőhelyekre javasolt növényekről lista alább csatolva.

Korábbi hír

A városszépítési hagyományok valamint az eddig elért eredmények folytatásaként idén ismét elindul a Virágos Balatonfüredért mozgalom. A cél változatlan: Füred egyre ápoltabb és vonzóbb legyen.

A mozgalomba benevezett ingatlan tulajdonosa – balatonfüredi ingatlanonként legfeljebb egy magánszemély – támogatott virágvásárlási lehetőséget vehet igénybe kizárólag csak az egyik kertészetben, a rendelkezésre álló keret erejéig. A támogatási összeget igénylő köteles nyilatkozni arról, hogy részt vesz-e a versenyben. A balatonfüredi lakcímet személyi igazolvánnyal és lakcím kártyával kell igazolni. Jogtalan támogatási kérés esetén a kapott támogatást vissza kell fizetni és a jogosulatlan igénylőt kizárják a mozgalomból. A résztvevők ezúttal is meghívást kapnak az eredményhirdetésre.

A versenybe (támogatási igény nélkül) 2014 május 1-ig bárki (magánszemély, vállalkozás, társasház, intézmény) benevezhet.

A versenybe benevezettek közül a legszebb kertet „Az év kertje” díjjal jutalmazzák, valamint a bíráló bizottság kategóriánként további díjakat oszt ki. Az értékelés legfőbb szempontja, hogy a benevezett ingatlan milyen mértékben járul hozzá a városkép szépítéséhez. Idén is az egyik kiemelt szempont az ingatlan előtti közterület tisztasága és ápoltsága lesz.

A bírálatokat július 15-ig végzik el, majd a kiválasztott legszebb kerteket az érintettek értesítésével egyidejűleg 2014. augusztus 20-ig értékelik.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004