Megkezdődött a szezon – Tavalyi áron lehet hajózni

Befutott az első hajó Füredre, megkezdődött a 169. balatoni hajózási szezon. A balatoni hajózási társaság idén nem emeli az árakat, fejleszti a hajóparkot és a tavalyinál több utasra készül.

– 1846 óta számítjuk az újkori hajózás történetét, de itt a Balatonnál mindig is volt hajózás. Ez az ünnep azt jelképezi, hogy a Balaton egységes, közösek az érdekeink. Minden jel arra mutat, hogy jó szezon elé nézünk – mondta a Hajókikötőben tartott megnyitó beszédében dr. Bóka István polgármester.

A balatoni hajózási szezont, a hagyományoknak megfelelően idén is, húsvét hétvégéjén, az első hajó Füredre való befutása nyitotta meg.

Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere kiemelte: a Füredre érkező első hajó összekapcsolja a balatoni településeket, az itt élő embereket, jelzi, hogy téli álmából újra életre kel a tó.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere hangsúlyozta: van pénz a Balaton fejlesztésére, bízunk benne, hogy hamarosan külön keret is rendelkezésre áll majd arra, hogy megvalósítsuk elképzeléseinket.

Dr. Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója kiemelte: 169 éve végzik a balatoni hajózást, kötelességük tovább vinni a hagyományokat egyben megfelelni az újabb igényeknek.
– Idén is történtek fejlesztések, örömmel mondhatom, hogy megújult a Füredi hajóállomás, ez az első környezetbarát, zöld kikötő a tó partján – jelentette be az ünnepségen a hajózási társaság vezetője.

A társaság 24 kikötőjében 28 személyhajó, továbbá 4 komp közlekedik majd. Ezentúl naponta indulnak hajók Siófok-Balatonfüred-Tihany illetve Fonyód-Badacsony útvonalon, sétahajózni lehet Balatonfüreden, Keszthelyen és Siófokon. Programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulások várják a vendégeket. Júniustól diszkóhajók is közlekednek majd, valamint gyerekhajó is indul, amelyeken játékos színes műsorokkal várják a családokat.
A társaság két új gyorshajót vásárolt, mintegy 100 millió forinttért, a Hunor és a Magor Siófok-Füred-Tihany közötti távon közlekedik, a Helka pedig új, modern motort kapott.

Idén nem lesz áremelés, így a szezonban 3000 forintba kerül egy felnőtt jegy, amely oda-vissza utat biztosít Siófok és Tihany között. Minden korábbi kedvezmény idén is él. Lesz családi jegy is, amely két felnőtt és két gyermek kedvezményes hajózását teszi lehetővé. Évente átlagosan négyszázezren utaznak a hajókon, a társaság azt reméli, idén több utas lesz majd.

Az ünnepségen a Balatonfüredi Ifjúsági Fúvószenekar adott térzenét, a Siófoki Férfi Dalkör Egyesület és a Balatonfüred Néptánc Együttes adott műsort.
Az ünnepséget követően a zsúfolásig telt Szigliget, ingyenes sétaútra indult.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.