Oldal kiválasztása

Új, balatoni fejlesztési stratégia

Szerző: | 2014-04-20.

Az aktív és az egészség turizmus erősítése, a helyi szolgáltatások támogatása, termékek egységesebb megjelenítése – ez a Balaton Fejlesztési Tanács új fejlesztési stratégiája.

 

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén elhangzott: az unióval kötött partnerségi megállapodása értelmében a következő költségvetési ciklusban 40 milliárd forint jut a Balaton-régió gazdaságfejlesztésére. Az összeg azonban egyelőre nincs nevesítve a még kormánydöntésre váró anyagban.

Az új stratégia értelmében fokozni kell az együttműködést a helyi és környező egyetemekkel, kutatóintézetekkel, és törekedni kell az egészségturizmus hangsúlyosabb megjelenésére. Az egészségügyi és rehabilitációs szolgáltatásoknak jóval nagyobb hangsúlyt kell kapniuk a jövőben.
Az aktív turizmus valamint a minőségi gasztronómia fejlesztése is elengedhetetlen.

A kerékpáros turizmus minőségét is emelni kell, hogy versenyképes legyen az osztrák térségekkel, ugyanígy a helyi termékek elismertségén is van javítani való. A fejlesztési stratégia tartalmazza továbbá, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb családi tava, ehhez családbarát infrastruktúrára van szükség, kiemelték azt is, hogy a tömegturizmus helyett az egyéni adottságokra kell helyezni a hangsúlyt.

Jut pénz a közbiztonság javítására is, 40 millió forintot fordítanak majd az ebben résztvevő szervezetek munkájának anyagi támogatására – hangzott el a BFT ülésén.

balatonfured.hu/MTI

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004