Oldal kiválasztása

Jókai Napok – Programok az író szellemében

Szerző: | 2014-04-26.

XXIII. Jókai Napok. Irodalom, gasztronómia, és a nagy íróhoz hűen, vendégvárás. Múlt és jelen együtt. Programok a városhoz több szállal kötődő Jókai Mór szellemében. A rendezvény díszvendége ezúttal Gyula városa. A Koloskában újra főzőverseny.

 

A nagy írónak állít emléket immár több, mint húsz éve a rendezvény sorozat, amely egyben Füred egyik emblematikus eseménye.
A hagyományos ünnepség ezúttal is az író egykori villájának udvarán lesz május 2-án, pénteken, délelőtt fél tízkor. A ceremónia után közvetlenül könyv-, illetve folyóirat bemutató, késő délután pedig a debreceni Ajtósi Dürer Egyesület grafikusainak munkáiból nyílik kiállítás.

A debreceni Déri Múzeum eredeti Jókai és Csokonai kéziratokat, képeket illetve személyes tárgyakat állít ki a Jókai Emlékházban, amelyek egy hónapon át lesznek láthatók Füreden.

Az esti műsorban bemutatkozik a rendezvény díszvendége: Gyula városa, amellyel kulturális partnerséget köt Füred.
A Jókai Napok ezúttal a Nyitott Balaton programsorozatát is gazdagítják, mint ahogy a Vaszary Villában, május 1-én nyíló Keserü Ilona tárlat és a rendhagyó, a korabeli Füredhez kötődő buja történetek feltáró esti séta is.

A hangulatos Koloska- völgyben ezúttal is megrendezik az elmaradhatatlan Jókai-bableves főzőversenyt, mintegy hatvan csapat – köztük több színház művészei- főzik bográcsban majd a Jókairól elnevezett ételt, amelyekből a nézelődők kedvükre kóstolhatnak. A gyulaiak nemcsak külön csapattal szerepelnek, de kolbásztöltő bemutatóval is készülnek.
A főzőverseny május 3-án, (szombaton) 10 órakor kezdődik, az eredményhirdetés 15 óra körül várható.

A Jókai Napok teljes programja itt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004