Oldal kiválasztása

Vadnai Jonatán újra világbajnok

Szerző: | 2014-04-28.

A Garda-tavon védte meg világbajnoki címét.

Vadnai Jonatán fölényes biztonsággal védte meg Byte világbajnoki címét az ifjúsági versenyen, Érdi Mária pedig harmadik lett a lányok között. A világbajnokság egyben kvalifikációs verseny volt az augusztusban, a kínai Nankingban megrendezenő Ifjúsági Olimpiára. Vadnai és Érdi már 2013-ban megszerezték a részvételi jogot, amikor világbajnoki címet szereztek.

A versenyen végig fújt a Garda-tavon szokásos 10-15 csomós szél. A 13 futamos megmérettetésen Vadnai Jonatán a BYC versenyzője címvédőként egy pillanatra sem adott esélyt ellenfeleinek. A 21 nemzet 36 hajóját felvonultató mezőnyben nyolc futamot megnyert, és az utolsó napi kettőn már rajthoz sem kellett állnia.

– Nagyon fontos volt mindig a jó rajt. Általában öten-hatan voltunk, akik az első cirkálószakaszon kibújtunk a mezőnyből. Hátszélben viszont közülük is én tudtam lenni a leggyorsabb, ott extra sebességem volt, és így könnyen nyertem futamokat – nyilatkozta Vadnai Jonatán a verseny után.

Érdi Mária a 18 nemzet 27 versenyzőjét felsorakoztató női mezőnyben bronzérmes lett két holland mögött.

Érdi Mária 16 éves. 2013 nyarán alig több, mint egy év versenyzés után a balatonfüredi Laser Worlds-ön robbant be a világ élvonalába, amikor 5. lett Laser 4.7 osztályban. Nyáron világbajnoki címet szerzett a Byte CII osztályban, majd ősszel Európa-bajnoki ezüstöt. Idén már elsősorban az olimpiai Laser Radial osztályban versenyez. Április elején, élete első Világkupa versenyén a felnőtt olimpiai mezőnyben Arany csoportba került, és megnyerte az utolsó futamot. Az Ifjúsági Olimpia mellett az Riói Olimpiára való kvalifikáció megszerzésére is hajt. Szeptemberben rajthoz áll Santanderben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Vadnai Jonatán 16 éves. Bátyjával Benjaminnal együtt edz és halad előre. 2012-ben nyert először korosztályos Európa-bajnokságot Laser 4.7 osztályban. 2013-ban világ-, és Európa-bajnoki aranyérmes, az idősebbek között ezüstérmes volt. Az ifjúsági olimpiai Byte CII világbajnoka lett Newportban 2013-ban. Idén már Laser Radialban versenyezve a világbajnokságon U17 korosztályban bronzérmet szerzett, U19-ben 5. lett. Április elején Európa Kupa versenyen 20 nemzet 184 hajója között lett negyedik.

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004