Extra méretű akvárium a sétányon

Várhatóan június közepére elkészül a Balaton élővilágát bemutató ökoturisztikai látogatóközpont. A Tagore sétányon álló, tájba illő pavilonban 21 édesvízi akvárium kap helyet.

 

Múlt év novemberében kezdődött a tájba illő épület kialakítása. A Tagore sétány északi oldalára épülő látogatóközpont a Balaton jellegzetes pavilon építészetét idézi, melynek a nyugati részén igényes pihenőpark létesül.

A 460 négyzetméter alapterületű épületben összesen 21 édesvízi akváriumban mutatják be a Balaton élővilágát, lesz kültéri medence, valamint előadó-, foglalkoztató és bemutatóterem is.
A látogatókat egységesen kialakított akváriumok fogadják majd, amelyekben valamennyi, a tóban élő hal megtalálható lesz, de láthatók lesznek a Balatonban előforduló kagylók és rákok is. Lesz egy extra méretű, tizennégyezer literes akvárium is, amely igazi látványosságnak ígérkezik.

A létesítményben szociális helyiségek is lesznek, a keleti részén pedig nyilvános WC-t alakítottak ki.

Az új turisztikai és látogatóközpont egy komplex környezetismereti bemutatóhely lesz, ahol a Balaton-felvidéki hegyi patakoktól kiindulva a Balaton jellegzetes élővilágának bemutatása a cél. A térségben egyedülállónak számító látogatóközpont, a szezonon kívül is tartalmas programokat nyújt majd a turisták számára.

Képek a jelenlegi állapotokról.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.