Oldal kiválasztása

A Balaton fagyijai közül kettő füredi

Szerző: | 2014-05-20.

Mákvirág és kapros-túrós pite. A Nyitott Balaton kezdeményezés részeként megválasztották a Balaton fagyijait, kettő közülük füredi.

 

A füredi mákvirág fagyit a Silver udvar sarkán álló közkedvelt fagyizóban készítik. Nugátos-karamellás ízvilága és a benne igen sűrűn fellelhető mákszemek méltán emelik az ínyencségek sorába, – nem véletlen, hogy az idei balatoni fagyi verseny különdíját kapta meg.
A Korzó fagyizó nem először nyert saját készítésű fagyijaival, tavaly az év fagylaltja verseny egyik trófeáját is elhozták.

A Balaton fagyija versenyben szintén különdíjat kapott a bizarr elnevezésű kapros-túrós pite, amely a Kisfaludy utcában lévő Bagaméri fagylaltozó saját kreációja. Mindegyiket érdemes megkóstolni.

A Vitorlabontó ünnepség keretében megtartott Nyitott Balaton sajtótájékoztatón vehették át a díjazottak az elismerő okleveleiket.

A Balaton Fagyija verseny díjazottjai:

Balaton Fagyija – Pálfi Attila (Florida fagylaltozó, Balatonmáriafürdő)
Különdíjasok: Bagaméri fagylaltozó – Márton Sándor (Balatonfüred), Füredi Korzó fagyizó – Dobó Norbert (Balatonfüred), és Kárpáti fagylaltozó – Kárpáti Péter (Balatonföldvár).

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004