Oldal kiválasztása

Füredi óvodák fejlesztése

Szerző: | 2014-05-20.

Száz millió forintból újultak meg a város óvodái.

Uniós pályázaton mintegy száz millió forintot nyert a város a balatonfüredi óvodák eszközfejlesztésre, az óvodapedagógusok továbbképzésére és gyermekprogramok szervezésére. A projektben, amely az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg a három balatonfüredi: Kiserdei, Óvárosi, Tündérkert és négy tagóvoda: Mesevilág, Kerekerdő, Mogyoró vett részt a pécselyi tagóvodával együtt.

Az óvodapedagógusok a projekt keretében 30-60 órás képzéseket végeztek el. A tanügyigazgatás során a fenntartóval közös illetőleg módszertani és elméleti ismereteket átadó képzéseket szerveztek a város összes óvodájában. (A projekt keretében megvalósuló képzések az óvodapedagógusoknak: Stressz kezelés és Burnout prevenció, Új tanulás szervezési eljárások, Mozgásfejlesztés és fejlődés-lélektani sajátosságok az óvodában, Alapozó informatikai képzés, Drámajáték-vezetés projektszemlélettel az óvodai egészségnevelésben, Mit? Miért? Hogyan? – kisgyermekek testnevelése, A pedagógiai gyakorlatban előforduló agresszió és konfliktus kezelése, Megfigyelésen, tapasztalatszerzésen alapuló környezettudatos magatartásra, egészséges életmódra nevelés az óvodában.) A képzések jó lehetőséget adtak az óvodapedagógusoknak egymás személyisége és munkája megismerésére, a szakmai tapasztalat cserére is.

A projekt keretében számos kültéri és beltéri játszóeszközt szereztek be az intézmények: (rugós játékok, tornyos mászóka, pörgő–forgó körhinta, udvari faház, a homokozó fölé árnyékoló, homoktakaró háló, gyermek méretű kerti padok, asztalok, öltözőszekrények, szőnyeg, fényáteresztő és fényvédő függönyök, fejlesztő játékok, színes ceruzák, zsírkréták) és informatikai eszközök (általában:csoportonkénti cd lejátszók, projektor,vetítő vászon, led tv, laptop, dvd lejátszó) kerültek az óvodákba, attól függően mire volt éppen szükség.

A gyermekprogramok keretében az óvodások részt vettek a Madárovi, az Együtt Földön, Vízen, Levegőben, az Élj egészségesen és a Család és Óvoda kapcsolatának erősítése című programokban, és további kirándulások, rendezvények lesznek még a pályázat 1,5 éves időtartama alatt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004