Oldal kiválasztása

Balatoni ingatlan a sláger

Szerző: | 2014-05-29.

Újra pörög a balatoni ingatlanpiac, Füred az egyik sláger.

Tavalyhoz képest jelentős, húszszázalékos keresletbővüléssel indult az év, és a java még hátra van.

Egyre élénkebb a kereslet a Balaton térségében lévő ingatlanokra, idén több figyelem jut a 7-es főút mellett lévő, felújítandó családi házakra is. Az elmúlt évekhez képest változás az is, hogy a magas értékű luxus ingatlanok, és a kisebb lakások, nyaralók mellett idén minden más ingatlanra is van kereslet. Keresettek a kisebb, egy- vagy másfél szobás apartmanok is illetve a kisebb 10 – 14 millió közötti házak.

Balatonfüred az egyik sláger, sokan keresnek ingatlant a városban és környékén. Itt a kereslet elsősorban a 15 – 25 millió közötti ingatlanokra koncentrálódik, bár nem ritka a 30-40 milliót meghaladó vételár sem. A 15 és 25 millió közötti ársávban vagy használt, 100 négyzetmétert meghaladó alapterületű házak, nyaralók kaphatók, vagy 2008 után épült, 50 és 80 négyzetméter közötti újszerű lakások. Az új építésű lakások piacán, a vízparthoz közeli épületek esetében a kínálati árak a négyzetméterenként 500.000 Ft-os szintet is elérik, de van ahol a közvetlen vízparti társasházakat 1 millió forintos négyzetméter árért kínálják.

Általánosságban elmondható, hogy a kisebb lakások 5 és 8 millió forint közötti áron a legkelendőbbek. Keszthelyen és a vonzáskörzetében már az év első két hónapjában tapasztalható volt a kereslet bővülése, így a megszokott márciusi szezonkezdet előretolódott. Siófokon, Füredhez hasonlóan a 15 és 25 millió közötti áron kínált ingatlanok voltak a legnépszerűbbek a 2014 első négy hónapjában történt eladások alapján. Ilyen áron 100–150 négyzetméteres családi házak, vagy vízparti újszerű, 50-60 négyzetméteres lakások cserélnek gazdát.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004