Oldal kiválasztása

Irodalom borral és zenével – Újra könyv és Bor utca fesztivál

Szerző: | 2014-06-06.

Irodalom, jazz, borozás, 85. Ünnepi Könyvhét és Bor utca. Kultúra könnyedén. A hangulatos kulisszák között négy napon át (június 12-15.) irodalmi programok, nyüzsgés és lazulás. Esténként jobbnál jobb, ingyenes koncertek, szabad jazz és bulizós örömzene, sétálóutcai hangulat, napközben kötet bemutatók, könyvvásár, kifinomult gasztronómia és persze borozás. A Blaha Lujza utcában szabadtéri színpad, kitelepült teraszok: a Kredenctől egészen a Borgalériáig. Igazi, mediterrán miliő.

 

Minden nap lesz koncert a Bor utcában, ahol kitelepül a Kredenc, a Kedves Cukrászda, a Vivamus Vinotéka, a Borharapó, a Balatoni Borok Háza, a Borgaléria, és a Blaha Étterem.
Az utcában fellép a hazai jazz egyik legizgalmasabb, legkísérletezőbb formációja a Grencsó Kollektíva, Horváth Kornél ezúttal Lantos Zoltán hegedűművész kíséretében szólaltatja meg ütőhangszereit, színpadra lép a Farkas József kvartett és a Csopak Demizson Allstars Jazz Orchestra.

A fesztivál díszvendége Ferdinandy György, József Attila-díjas író, költő, irodalomtörténész, a Francia Írószövetség és a Nemzetközi Magyar Filológiai Társaság tagja. A megnyitón a legújabb, A francia asszony című könyvét mutatja be.

Itt lesz Babiczky Tibor szikár, izgalmas, de egyben sötét tónusú, a Magas tenger című könyvével, amely egy nyomozó küzdelmét mutatja be a bűnnel és a bűntudattal. Vendég lesz Szécsi Noémi, aki a szerelemről, a saját gondolataink és érzelmeink útvesztőiről, a felnőtté válásról írt Gondolatolvasó címmel új regényt.
A Veszprémben élő Géczi János költői pályájának különböző szakaszain készült négy hosszúversét és a hozzájuk illesztett képverseket tartalmazó új kötetét mutatja be, a KFT zenekar billentyűse, Bornai Tibor pedig a nagy elődök nyomában körbeutazta a Balatont és a benyomásiról szóló könyvét ajánlja az érdeklődőknek.

Bemutatják Litkey Farkas a hazai vitorlázás emblematikus alakjának Amerre a szél fúj című könyvét, amelyből kiderül, hogyan jutott el az agárdi strandtól az atlantai olimpiáig, és hogy a tizenegyszeres Kékszalag győzelemnek mi volt az ára, kik a példaképek és kik az ellenfelek.
Kuriózumként az idei füredi Hamvas Béla konferencia előadásait tartalmazó Művészet és tér című kötet is a plénum elé kerül, amelyben Szőcs Géza, Keserű Katalin, Thiel Katalin, Horváth Róbert és Kukla Krisztián szövegei mellett Nádler István tusrajzai valamint a Vaszary Galériában helyet kapó Művészet és tér című kiállítás néhány képe is látható.
Dobai Lili költővel Jász Attila, az Új Forrás főszerkesztője beszélget, és Füredre látogat a vajdasági zEtna Könyvkiadó, itt lesz a kiadó vezetője, Beszédes István költő, valamint Balázs Attila és Sinkovits Péter, írók, illetve Szögi Csaba, költő.

Részletes program itt.

Az irodalmi programok mellett a Blaha utcában, a Városi Múzeum udvarán négy napon át könyvvásárt tartanak, amelyen a bemutatott illetve a helyi kiadású kötetek mellett az idei könyvhétre megjelenő sláger kiadványok is kaphatók lesznek.

Rossz idő esetén a szabadtéri színpad helyett a Kisfaludy Galériában rendezik meg a koncerteket.
A Blaha Lujza utca június 12-15. között minden nap, 19-22 óra között zárva lesz a forgalom elől.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004