Oldal kiválasztása

Bor, foci VB és koncertek a Tagore sétányon

Szerző: | 2014-06-11.

Minőségi borok, gasztrokiállítók, élmény-kóstolók, utca zenészek, esti koncertek. A Kékszalag Vitorlásverseny ideje alatt a Tagore sétányon több napon át buli. Nyüzsgés a parton és vízen.

 

A tavalyi sikeres rendezvény után idén újra számos programot találnak a Kékszalag ideje alatt a Füredre érkezők. Július 10-13. között a Tagore sétányon és a Vitorlás téren a legjobb hazai borászatok kínálják majd nedűiket. A minőségi bor és gasztro kínálat mellett ingyen koncertek is lesznek a parton, fellép a Pannonia Allstar Ska Orchestra és a Kerekes Band.
Lesz matiné gyermekkoncert, világbajnok bűvész bemutatója, érdekes előadásnak ígérkezik a költők és zenészek közös produkciója a Rájátszás. A vitorlás verseny mellett a parton felállított óriás kivetítőn a brazíliai labdarúgó-világbajnokság döntőjét és bronzmeccsét is végig lehet majd izgulni.

A sétányt ellepik az utcazenészek, ők a sétány különböző pontjain koncerteznek majd.

Részletes program itt.

A fesztivál minden napján lesznek exkluzív élménykóstolók, és egy elektromos yacht fedélzetén 90 perces mesterkurzusok, amelyeken szakavatottakkal együtt lehet kóstolni a különböző borokat. Újdonságként a sétányon felállított emelőkosárból lehet majd szemlélni a forgatagot és persze a panorámát.

Huszonöt borokat kínáló standot állítanak fel a sétányon. A balatoni borvidékek, mint a Balaton-felvidéki, balatonboglári és somlói régiók mellett Villányból is szép számmal érkeznek borászok, de Szekszárd, a Mátra és Eger, Mór és Tokaj is képviselteti magát. Nemes pálinkák, jeges koktélok és finom kávék mellett természetesen sörök is lesznek, a gasztrokiállítók pedig az italokhoz illő grilleket, könnyű sonka- és sajttálakat, kézműves finomságokat kínálnak majd.

A fesztivál kevésbé a borszakértésről, inkább a finom borokról szól majd – állítják a szervezők.
– A borokról való beszélgetésekbe belekúsztak a szakszerű borleírások kifejezései, pedig más a kóstolás-bírálás és más a boldog borozás. Nyáron a mesterséges kifejezésektől bátran szabaduljunk meg, a szakkifejezéseket nyugodtan hagyjuk meg a szakértőknek és ne szégyelljük, ha egy bor szerintünk egyszerűen csak finom. Ne csak kóstoljunk, azt se felejtsük el: a bor azért van, hogy megigyuk – mondta a fővárosban tartott tájékoztatón Németh Ágnes, a VinCE Balaton szervezője.

– Fontosnak tartjuk, hogy a nyár slágerborairól, kedvenceiről mindenki frusztráció nélkül merjen mesélni, akár a legegyszerűbb jelzőkkel. A boros közösség és minden rendezvény akkor érte el a célját, ha egy borról bárki el tudja dönteni, hogy finom-e és szívesen inna-e még egy pohárral – tette hozzá Peller Ágnes szervező.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004