Oldal kiválasztása

Koncertek, verseny, gasztronómia a parton – Éjszakai múzeumok

Szerző: | 2014-06-17.

Sűrű hétvége lesz Füreden. Zene, bor, gasztronómia és némi sport. Forgatag a sétányon, mobil lelátó, pavilonok. A legjobb úszók és amatőrök együtt a vízben. Balatoni halak, borbemutatók, koncertek, előadások, csillagnézés a Vaszary Villa tornyából, és egyébként is múzeumok éjszakája. Virtuózok és romantikusok pengetnek majd – kezdődik a Gitárfesztivál, három napon keresztül Hal- és Borünnep. A hétvégén irány Füred! Ennyi minden közül valami csak bejön.

 

Szombaton (június 21.) egész nap a Magyar Úszás Napja programjai zajlanak, a rendezvény szervezői tízezres tömeget várnak a Vitorlás térre. Itt lesz többiek között Risztov Éva, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel illetve a teljes magyar úszóválogatott.

Este a sétányon felállított nagyszínpadon a híres virtuóz páros, Miroslav Tadic és Vlatko Stefanovski világzene koncertjével kezdődik a Gitárfesztivál, hogy aztán egy héten át pengessenek a városban a klasszikus gitározás legjobbjai. Részletes ajánló és program itt.

A Hal és Borünnep jegyében már csütörtökön megkezdődik a gasztronómiai utazás. Egymást érik a borbemutatók és vásárok a sétányon, lesz hal kóstolás, több pincészet ajánlja magát, de a gyerekek sem unatkoznak majd.
Idén is megrendezik a hagyományos olvasó- és közönségtalálkozókat, esténként pedig a zenéé lesz a főszerep. Koncertet ad a Sebő együttes, a Group and Swing és színpadra lép a Magyar Állami Népi Együttes. Teljes program itt.

Szombat késő este aztán a múzeumoké. A szokásostól eltérő tárlatvezetések, csillagvizsgálás Jókai távcsövével, égbolt merengés a Vaszary Villa tornyából, és füredi anekdotázás. Múzeumok Éjszakája.

Eközben Csopakon halfogó-és halászléfőző versenyt rendeznek utána az Olaszrizling éjszakáján borkóstoláson lehet részt venni napkeltétől napnyugtáig. Tihany a borünnephez csatlakozva ekkor rendezi meg a Levendulafesztivált. Paloznakon pedig rockabilly koncert, a galériában pedig Csók István, Cserepes István mester és tanítvány balatoni képei című kiállítás nyílik.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart