Oldal kiválasztása

Koncertek, verseny, gasztronómia a parton – Éjszakai múzeumok

Szerző: | 2014-06-17.

Sűrű hétvége lesz Füreden. Zene, bor, gasztronómia és némi sport. Forgatag a sétányon, mobil lelátó, pavilonok. A legjobb úszók és amatőrök együtt a vízben. Balatoni halak, borbemutatók, koncertek, előadások, csillagnézés a Vaszary Villa tornyából, és egyébként is múzeumok éjszakája. Virtuózok és romantikusok pengetnek majd – kezdődik a Gitárfesztivál, három napon keresztül Hal- és Borünnep. A hétvégén irány Füred! Ennyi minden közül valami csak bejön.

 

Szombaton (június 21.) egész nap a Magyar Úszás Napja programjai zajlanak, a rendezvény szervezői tízezres tömeget várnak a Vitorlás térre. Itt lesz többiek között Risztov Éva, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel illetve a teljes magyar úszóválogatott.

Este a sétányon felállított nagyszínpadon a híres virtuóz páros, Miroslav Tadic és Vlatko Stefanovski világzene koncertjével kezdődik a Gitárfesztivál, hogy aztán egy héten át pengessenek a városban a klasszikus gitározás legjobbjai. Részletes ajánló és program itt.

A Hal és Borünnep jegyében már csütörtökön megkezdődik a gasztronómiai utazás. Egymást érik a borbemutatók és vásárok a sétányon, lesz hal kóstolás, több pincészet ajánlja magát, de a gyerekek sem unatkoznak majd.
Idén is megrendezik a hagyományos olvasó- és közönségtalálkozókat, esténként pedig a zenéé lesz a főszerep. Koncertet ad a Sebő együttes, a Group and Swing és színpadra lép a Magyar Állami Népi Együttes. Teljes program itt.

Szombat késő este aztán a múzeumoké. A szokásostól eltérő tárlatvezetések, csillagvizsgálás Jókai távcsövével, égbolt merengés a Vaszary Villa tornyából, és füredi anekdotázás. Múzeumok Éjszakája.

Eközben Csopakon halfogó-és halászléfőző versenyt rendeznek utána az Olaszrizling éjszakáján borkóstoláson lehet részt venni napkeltétől napnyugtáig. Tihany a borünnephez csatlakozva ekkor rendezi meg a Levendulafesztivált. Paloznakon pedig rockabilly koncert, a galériában pedig Csók István, Cserepes István mester és tanítvány balatoni képei című kiállítás nyílik.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004