Oldal kiválasztása

Koncertek, verseny, gasztronómia a parton – Éjszakai múzeumok

Szerző: | 2014-06-17.

Sűrű hétvége lesz Füreden. Zene, bor, gasztronómia és némi sport. Forgatag a sétányon, mobil lelátó, pavilonok. A legjobb úszók és amatőrök együtt a vízben. Balatoni halak, borbemutatók, koncertek, előadások, csillagnézés a Vaszary Villa tornyából, és egyébként is múzeumok éjszakája. Virtuózok és romantikusok pengetnek majd – kezdődik a Gitárfesztivál, három napon keresztül Hal- és Borünnep. A hétvégén irány Füred! Ennyi minden közül valami csak bejön.

 

Szombaton (június 21.) egész nap a Magyar Úszás Napja programjai zajlanak, a rendezvény szervezői tízezres tömeget várnak a Vitorlás térre. Itt lesz többiek között Risztov Éva, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel illetve a teljes magyar úszóválogatott.

Este a sétányon felállított nagyszínpadon a híres virtuóz páros, Miroslav Tadic és Vlatko Stefanovski világzene koncertjével kezdődik a Gitárfesztivál, hogy aztán egy héten át pengessenek a városban a klasszikus gitározás legjobbjai. Részletes ajánló és program itt.

A Hal és Borünnep jegyében már csütörtökön megkezdődik a gasztronómiai utazás. Egymást érik a borbemutatók és vásárok a sétányon, lesz hal kóstolás, több pincészet ajánlja magát, de a gyerekek sem unatkoznak majd.
Idén is megrendezik a hagyományos olvasó- és közönségtalálkozókat, esténként pedig a zenéé lesz a főszerep. Koncertet ad a Sebő együttes, a Group and Swing és színpadra lép a Magyar Állami Népi Együttes. Teljes program itt.

Szombat késő este aztán a múzeumoké. A szokásostól eltérő tárlatvezetések, csillagvizsgálás Jókai távcsövével, égbolt merengés a Vaszary Villa tornyából, és füredi anekdotázás. Múzeumok Éjszakája.

Eközben Csopakon halfogó-és halászléfőző versenyt rendeznek utána az Olaszrizling éjszakáján borkóstoláson lehet részt venni napkeltétől napnyugtáig. Tihany a borünnephez csatlakozva ekkor rendezi meg a Levendulafesztivált. Paloznakon pedig rockabilly koncert, a galériában pedig Csók István, Cserepes István mester és tanítvány balatoni képei című kiállítás nyílik.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Május

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004