Oldal kiválasztása

Magyar Úszás Napja

Szerző: | 2014-06-21.

Gyurta Gergely, Cseh László, Risztov Éva, Hosszú Katinka és Darnyi Tamás együtt a Balatonban. Válogatottak és lelkes amatőrök versenye. Magyar Úszás Napja Füreden. Tele a part.

Itt volt a komplett magyar úszóválogatott, de a 21 fokos vízben a jövő bajnokai és lelkes amatőrök is rajthoz álltak. 3500-an úszták le a budapesti világbajnokság jegyében kitűzött 2021 méteres távot.
Világklasszisok, a legjobb magyar úszók és esélyesnek számító külföldi sportolók álltak rajthoz az idei Magyar Úszás Napján. A nyílt viadal azonban nem csupán a profi sportolók miatt volt egyedi, versenyeztek a Jövő Bajnokai, mintegy háromszázan, a magyar szenior úszók, és amatőrök is.
Volt aki a berlini Európa-bajnokságra készülve indult el, volt aki Európa kupáért úszott, hiszen a LEN 10 kilométeres nyílt vízi Európa-kupáját is itt rendezték, és voltak akik csak lelkesedésből ugrottak a nem túl meleg Balatonba.

Képgaléria. Katt a kis képre.

{photogallery}2562{/photogallery}

A versenyt ezúttal amennyire csak lehetett közel hozták a parthoz, a sétányt teljesen elfoglalták a nézők illetve a versenyre készülődők. A profi versenyzők mellett a tömegsport is nagy szerepet kapott a hétvégi eseményen bárki rajthoz állhatott.

A nyíltvízi Európa-kupa versenyen végül Gyurta Gergely rajt-cél győzelmet aratott, míg a nőknél a sokáig vezető Olasz Anna visszaesett a harmadik helyre, a győztes lengyel Natalia Charlos mögött az olimpiai bajnok Risztov Éva szerezte meg az ezüstérmet.

Balatonfüreden kívül egyébként az ország számos településén az uszodák, illetve strandfürdők szintén várják a sportolni vágyókat: a Magyar Úszás Napján kivételesen mindenhol ingyenesen a belépés – csak úszni kötelező.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004