Oldal kiválasztása

Éjszakai múzeumok – Kékszalagon folytatás

Szerző: | 2014-06-23.

A pincétől a padlásig belakták a múzeumok éjszakáján a Vaszary Villát a látogatók, éjfélig lehetett nézelődni Jókai tárgyai között, a Városi Múzeumban pedig boros pohárral a kézben sétálgatni.

 

Mintegy hatszázan váltottak belépőt a Múzeumok éjszakáján a három kulturális intézménybe, évek óta nem járt ennyi vendég egy nap alatt a múzeumokban.

Mindhárom helyszínen a kulisszának és a hely szellemiségének megfelelően más-más programok illetve hangulat fogadta a belépőt.
A Vaszary Villa teljesen megelevenedett, udvarán koncert, parkjában kvaterkázás, az épület falain fényfestés. Pincéjében bort mértek, padlásán az egykori hercegprímást megidéző kamara kiállítás képei között lehetett egyensúlyozni, hogy aztán egy alacsony, szűk nyíláson feljussunk a toronyba. Magában a galériában pedig Keserü Ilona képei adagolták az energiát. Sok mosolygó arc, ücsörgés és zene. Nem kell ennél több.

Képgaléria. Katt a kis képre.
{photogallery}2566{/photogallery}

A Jókai Villában az író tárgyai között már csendesebb nézelődés, az udvaron csillagnézés, várva, hogy a felhő elússzon a Szaturnusz elől, a Városi Múzeumban pedig múltidézés és régi históriák.

Hangulatos, élettel teli, könnyed, lazán borozgatós, ráérősen képnézegetős, zenélős, kinti és benti, igazi kultúr éjszaka volt ez.

Lesz folytatás is, az idei Kékszalag illetve az Anna-bál éjszakáján szintén éjfélig tartó nyitva tartással, izgalmas programokkal várják majd a látogatókat a füredi múzeumok.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004