Oldal kiválasztása

Színház, zene, költészet – Művészeti Fesztivál

Szerző: | 2014-06-24.

Két színházi bemutatóval, Shakespeare programsorozattal, koncertekkel valamint izgalmasnak ígérkező kísérleti előadásokkal várja az érdeklődőket a 12. Balatonfüredi Művészeti Fesztivál június 24 – és július 5. között. Színház, zene, költészet és tánc együtt.

 

– Az idei művészeti fesztivál két évfordulóra is koncentrál, több program emlékezik meg a 450 éve született William Shakespeare-ről, és megemlékezünk az I. Világháború kitörésének 100. évfordulójáról. Ez egy sikeres fesztivál immár tizenegy éve, ezúttal is várjuk a programokra az itt lakókat és az ide látogatókat egyaránt. Ezzel kezdődik az igazi főszezon – mondta a Vaszary Villában rendezett sajtótájékoztatón Hári Lenke alpolgármester.

A június 24 – július 5. között zajló Balatonfüredi Művészeti Fesztivál repertoárján színházi előadások, eltérő műfajú koncertek, és táncjáték szerepel.
A Petőfi Színház társulata két bemutatót is tart a városban. A fesztivál nyitó programjaként Nemlaha György: Levelek a lövészárokból című darabját láthatja a közönség Kéri Kitty rendezésében, majd július 3-án Shakespeare: Titus Andronicus című tragédiáját viszi színpadra a társulat. Itt lesz többiek között Ónodi Eszter, Pokorny Lia, Kálid Artúr, Kálloy Molnár Péter, Haumann Máté illetve a Csík zenekar.

Részletes program itt.

– Minden jó fesztiválnak kötelessége, hogy kísérletezzen, feszegesse a korlátokat. Mi is ezt tesszük, a Shakespeare sorozatban például Ónodi Eszter színművész és Sena a hazai hiphop legjobb énekese adja elő az író szonettjeit. A kortárs feldolgozások izgalmas előadást ígérnek, mint ahogy a Shakespeare Hősnők című színházi kiállítás és performance is. A fesztivált idén is a műfaji sokszínűség jegyében rendezzük meg, a színházi előadások és koncertek mellett lesz táncjáték és operettgála is – fogalmazott Kéri Kitty a Kisfaludy Színház igazgatója, aki hozzá tette, a színház többféle kedvezményes belépést biztosító bérletet is kiad a fesztivál idejére.


A Shakespeare programsorozat előadásai itt.

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy július 18-án rendezik meg a városban a harmadik FüredJam zenei fesztivált, lesz Puhító illetve Vad Fruttik koncert és színpadra lép a legendás Európa Kiadó is.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004