Oldal kiválasztása

Kékszalag másképp

Szerző: | 2014-06-30.

Idén kulturális és kulináris Kékszalag is a városban.

A vitorlásverseny ideje alatt a füredi múzeumokat (Vaszary Galéria, Jókai Emlékház, Városi Múzeum) a Kékszalag kuponnal 50%-os kedvezménnyel lehet látogatni. A kék ruhában érkezőknek ingyenes tárlatvezetés jár. Július 11-én, pénteken mindhárom múzeum éjfélig tart nyitva.

A Vaszary Galériában lesz művészettörténeti előadás az ókortól napjainkig a festészettől a zenén keresztül a filmekig valamint kalandozás a művészetekben az egyiptomi kéktől, a Kék Duna keringőn, Giotto kékjén és Picasso kék korszakán át egészen a Kék angyalig. A Jókai Villa udvarán kék festő műhely nyílik a gyerekeknek július 12-én 15.00-18.00 között.

Kulináris Kékszalag

Tizennégy vendéglátóhely kínálja Kékszalag menüjét és verseng majd a „Kékszalag étterme/pincészete” címért. A legtöbb szavazatot kapó vendéglátóhely megkapja, és egy évig viselheti a kitüntető „Kékszalag étterme” címet.

Az alábbi éttermek vesznek vészt a versenyben: Echo Étterem és Kávézó Tihany, Arany Csillag Étterem, Koczor Pincészet, Cimbora Grillkert, Hordó Csárda, Hotel Silver Resort Portunus Étterme, Söptei Pincészet és Étterem, Baricska csárda, Vitorlás étterem, Hotel Astoria Étterme, Bella Étterem, Borcsa Étterem, Hotel Blaha Lujza Étterem, és a Kredenc Borbisztró.
Ezekben a éttermekben különleges Kékszalag bor sor is kapható lesz.
Íme a Kékszalag Selection 2014: Koczor Rozália, Hudák Csopaki Olaszrizling, Fodor Cabernet sauvignon rozé, Salánki Cabernet franc 2010, Múzsa Nektár 2013, Lídia Borház Bori Bora Szürkebarát, Söptei Pinot blanc, Dobosi Kéknyelű.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004