Oldal kiválasztása

Kész az Arácsi út – Csúnya volt, rossz és balesetveszélyes

Szerző: | 2014-07-07.

Átadták a város egyik meghatározó közlekedési útvonalát az Arácsi utat. Évtizedek óta gondot okozott a rossz állapotú, járda nélküli, helyenként balesetveszélyes út. A nagy forgalmú gyűjtőút megújítása a város egyik legfontosabb beruházása volt.

 

A rekonstrukció során kiszélesítették az utat, járdát építettek, amelyet több szakaszon zöld sáv választ el az úttól. Földbe kerültek a légkábelek, áthelyezték a közműveket, kiépítették a csapadékcsatornát, helyenként változott a nyomvonal is. A felújítás során több támfalat kellett építeni, gondot okozott a jelentős szintkülönbségek kiegyenlítése, a közművezetékek kiváltása illetve a lakások egyenkénti bekötése az új hálózatba. Az önkormányzat mintegy nyolcvan ingatlantulajdonossal állapodott meg az út felújítása érdekében.

A Gombás-kúria környékén új és biztonságos autóbusz megállókat építettek, az Arácsi út mentén fasort telepítettek. Fontos szempont volt, hogy a gépkocsi forgalom megfelelő biztosítása mellett a gyalogosok is biztonsággal tudjanak közlekedni az úton, így a gyalogosforgalomhoz igazodva három ponton biztonságos zebrát is kialakítottak.

– Ez volt a legbonyolultabb beruházás a városban. Először is önkormányzati tulajdonba kellett vonni az utat, aztán egyeztetni kellett több nagy céggel, szolgáltatóval illetve közel nyolcvan tulajdonossal. Rendkívül balesetveszélyes és csúnya volt az út, ezen akartunk változtatni. Nem állítom, hogy minden tökéletes, a nyolcvan tulajdonos közül eggyel perben is áll az önkormányzat, de azon vagyunk, hogy mindenki elégedett legyen az úttal – fogalmazott az Arácsi Népházban rendezett átadó ünnepségen Bóka István polgármester.

– A Fürediek és Arácsiak mostantól jó úton járnak – jegyezte meg Kontrát Károly országgyűlési képviselő, aki hozzá tette: szép és modern lett az út, aminek az értékét külön növeli, hogy többféle érdeknek és szempontnak kellett megfelelni a beruházás során.

Az ünnepségen rendhagyó módon az Arácsi utcát jelképező csokitortán vágták át a szalagot.

A 400 millió forintos beruházáshoz 250 milliós támogatást nyert el az önkormányzat az Uniótól, a többit önerőből állta.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004