Oldal kiválasztása

Az Arácsi út felújítása – Közlekedésbiztonsági fejlesztése

Az Arácsi út Balatonfüred fontos és nagy forgalmú gyűjtőútja, mely az egykori Balatonarácsot köti össze a városközponttal, azaz a kertvárosias szerkezetű településrészt az intézményekkel, munkahelyekkel. A KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati belterületi út közbiztonsági célú fejlesztése Balatonfüreden című beruházással jelentősen javul az érintett területek közlekedési infrastruktúrája és nő az elérhetőség. A projektnek köszönhetően a településközpontban mind gépjárművel, mind gyalogosan és kerékpárral biztonságosan elérhetővé válik többek között a városháza, a piac, az orvosi rendelő, az iskolák és egyéb intézmények. Ezen túlmenően a 73 sz. számú főút felé tartó, igen erős tranzitforgalom áthaladása is biztonságosabbá tehető.

A beruházást érintő szakasz az Önkormányzat által átvett, Csopak-Balatonfüred-Aszófő összekötő út (Arácsi út) Muskátli utca és Tamási Áron utca közti szakaszán található. A projekt keretében a város egyik legfontosabb útja kerül felújításra, kiszélesítésre, közös gyalog- és kerékpárút, a csapadékcsatorna egy része kerül kiépítésre, valamint jelentős közműkiváltások történnek.
A 277 777 778 Ft költségű beruházáshoz 90%-os támogatást, azaz 250 000 000 Ft-ot nyert el az Önkormányzat.

Az egységes, fizikailag összefüggő gyűjtőút hálózat létrehozásával jelentősen csökken a Lóczy Lajos utca, az Ady Endre utca, a Kossuth Lajos utca és a Tamási Áron utca leterheltsége.

Az Arácsi út keleti végén óvoda és középiskola is található, amelyek környékén jelentős gyalogosforgalom a jellemző. A projekt nem csak a gépjárművekkel való közlekedést teszi biztonságosabbá, de a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésének védelme is jelentősen nő a kiépített járdaszakaszoknak köszönhetően. A gyalogosforgalomhoz igazodva, annak jellemző irányait figyelembe véve, három ponton biztonságos gyalogátkelőhely is létesül, amelyek műszaki megoldásuknak köszönhetően a mozgáskorlátozottak és gyermekkocsit tolók számára is könnyen használhatóak lesznek. A Gombás-kúria környékén új és biztonságos autóbusz megállókat építenek.

Esztétikai szempontból megváltozik az érintett szakasz arculata is, hiszen a járda és a közút között zöld sávot alakítanak ki, valamint az Arácsi út mentén fasort telepítenek. Az itt közlekedők kényelmét szolgálják majd a kihelyezett utcabútorok is. A felújításnak nem csak a környéken élők lesznek a nyertesei, hanem Balatonfüred teljes lakossága, hiszen a fejlesztéssel javul a település és környezetének gazdasági versenyképessége.

balatonfured.hu

Megosztás

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart