Oldal kiválasztása

Balaton, szerelem – Újra nyári árverés a városban

Szerző: | 2014-08-05.

Több száz műtárgyból nyílt kiállítás a Vaszary Galériában, a bemutatott művekből árverést rendeznek augusztusban. Pintér Aukciósház negyedik alkalommal a városban.

Az árverés anyagát mintegy háromszáz műtárgy, köztük festmények, szobrok, ezüst tárgyak, porcelánok alkotják. Az árverési anyag klasszikus-, 20. századi modern- és kortárs művészek alkotásaiból áll össze.

A Vaszary Galériában nyílt kiállítás az életörömről, a nyárról, a szerelemről szól, egy életérzésről, amely könnyen társítható Füredhez. A kortárs alkotók munkái mellett ezúttal is van néhány igazi klasszikustól származó festmény a tárlaton, például Barcsay Jenő, Klie Zoltán, Márffy Ödön vagy Egry József alkotása, ezek majd kalapács alá is kerülnek.
Egry Józseftől több, fontos korai alkotás is szerepel a tárlaton, egyik festménye lesz a legdrágább műtárgy. A szobrok között is lesznek érdekességek, például Vedres Márk nagyméretű férfi aktja és Moiret Ödön: Az élet értelme című munkája, de lesznek természetesen pár ezer forintos tételek is. Magánszemélyek, magángyűjtők és szinte valamennyi nagy aukciósház küldött be műtárgyakat a kiállításra.

– Egyre nagyobb az érdeklődés az aukció iránt, többen direkt erre az alkalomra gyűjtenek a Balaton, nyár, szerelem tematikába illő festményeket. Idén nagyobb hangsúlyt kapnak a kortárs művek, mert élénk az érdeklődés irántuk. Mintegy 250 műtárgyat bocsátunk árverésre, ennél többet egy alkalommal nem is lehet bemutatni. Rendkívül tartalmas anyag jött össze, több kuriózumnak számító alkotás lesz a tárlaton illetve az aukción – fogalmazott a balatonfured.hu kérdésére Pintér Péter, az árverést szervező aukciósház vezetője.

Pintér Péter hozzátette: bár az ötlet Füredhez kapcsolódóan született, nem példa nélküli, hiszen ez a fajta nyári árverés Olaszországban, Franciaországban sem ismeretlen, a nagy árverő házak divatos tengerparti nyaralóhelyeken rendszeresen tartanak a fürdőközönségnek olyan jellegű aukciókat, amelyek a helyhez, a nyárhoz, a szabadsághoz kötődnek.

Az aukció iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy az árverést a Vaszary Villa Széchenyi terméből át kellett költöztetni a Vitorlás Étterembe. Itt rendezik idén is az árverést augusztus 16-án, szombaton este.

Az aukciós kiállítás műtárgyai a Vaszary Galériában, igazodva a fürdőhely ritmusához, reggel 10-től este 10-ig láthatók.

Az árverésen a részvétel ingyenes. Az aukció tisztán kereskedelmi jellegű, a már megszokott feltételekkel zajlik.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004