Oldal kiválasztása

Elkezdődött a Borhetek

Szerző: | 2014-08-09.

Ez a kedvenc történelmi borvidékem. Hivatás, megélhetés és életforma is egyben itt a borászat – mondta Paczolay Péter az Alkotmánybíróság elnöke, a Borhetek megnyitóján.

 

– Impozáns fejlődésen ment keresztül Balatonfüred az utóbbi években, és ez igaz a Borhetek rendezvényre is. Elismerésre méltó, ahogy ápolják a  városban a borászati hagyományokat, és külön öröm, hogy a hangulatos Tagore sétányon meg is kóstolhatók a legfinomabb borok – mondta megnyitó beszédében Paczolay Péter, akit az ünnepségen a Balatonvin Borlovagrend tagjává avattak.

Bóka István polgármester hangsúlyozta: a Borhetek nem egy kereskedés, hanem a bor ünnepe, ahol büszkén mutathatja meg a város a jobbnál jobb helyi borokat.
– A borvidék legjobb gazdái és borai vannak itt. A Borhetekkel az is a célunk, hogy támogassuk a borászokat, segítsük a szőlőtermelést illetve a borkészítést. Járuljunk hozzá ahhoz a nagy munkához, ami a borászatot jelenti. Érje meg Füreden borásznak lenni és legyen minél több megművelt szőlőterület a városban – vélekedett Bóka István.

Fotógaléria a nyitónapról. Katt a kis képre.
{photogallery}2676{/photogallery}

– Minden adott ahhoz, hogy egy jó hangulatú, minőségi kínálatot adó rendezvény legyen idén is a város borfesztiválja – mondta Kontrát Károly államtitkár a Kisfaludy Színpadon rendezett ünnepségen, ahol a hagyományoknak megfelelően idén is felavatták a Balatonvin Borlovagrend új tagjait. Fellépett a Balatonfüred Néptánc Együttes.

Az ünnepségen bejelentették, hogy a város borának a Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola 2013-as olaszrizlingjét választották, amely megkóstolható a fesztiválon.

Három héten át huszonöt borász, valamint kiskereskedők, pecsenyesütők és pálinkaházasok várják a Borhetek látogatóit. A borvidék mintegy harminc fajtájából származó, csaknem kétszázféle bort, a trendi rozéktól és gyöngyöző boroktól egészen a testes vörösökön át a díjnyertes nedűkig, lehet megkóstolni. A boros pavilonok minden nap reggel tíztől éjfélig lesznek nyitva. További részletek itt.

A Borhetek alatt számos program, esténként koncertek is várják az érdeklődőket. Részletes program itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004