Oldal kiválasztása

Vadnai Jonatán olimpiai bronzérmes

Szerző: | 2014-08-25.

Kínában, Nancsingban, az Ifjúsági Olimpián a Jinnyu-tavon rendezett versenyen Vadnai Jonatán a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) vitorlázója bronzérmet szerzett.

 

A Kínában rendezett Ifjúsági Olimpiára Érdi Mária a Yacht Club Budapest és Vadnai Jonatán a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője utazott el, képviselve a magyar színeket. Csapatvezetőként Csomai József kísérte el őket, aki a BYC edzője, és 2013 őszi klubváltásáig Érdi Máriát is edzette, így mindkét versenyzőt jól ismeri. Mellettük még a szintén BYC-es Böröcz Bence is résztvevője volt a vitorlás versenyeknek, ő egyébként a világ legfiatalabb nemzetközi versenybírója.

Az Ifjúsági Olimpia idején mindvégig nagyon gyenge szél fújt, ami nagy gondot okozott a versenyzőknek, – a tervezett tíz futamból csak hetet rendeztek meg. A bronzérmet az utolsó futamon vívta ki Vadnai Jonatán a Magyarországon nem használatos hajótípus a Byte CII -ben. Az elmúlt egy évben Érdi Mária és Vadnai Jonatán csak alkalmilag edzett és versenyezett ezzel a hajóval, lévén az Ifjúsági Olimpia versenyosztálya. Érdi Mária végül a 11. helyen végzett.

Az Ifjúsági Olimpián négy kategóriában versenyeztek a fiatalok, 30-30 fős fiú és lány mezőny indult a Byte CII hajóosztályban, valamint 20 fiú és 21 lány rajtolt a Techno 293 típusú szörffel. Az Ifjúsági Olimpián is nemzetenként egy-egy versenyző képviselhette hazáját a hajóosztályokban, a részvételhez kvalifikációs versenyeken át vezetett az útjuk. A két magyar vitorlázó tavaly augusztusban az amerikai Newportban világbajnok lett, ezzel kvalifikálták magukat a kínai olimpiára.

Vadnai Jonatán, 16 éves, a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője, négyszeres korosztályos világbajnok, kétszeres Európa-bajnok. Bátyjával Benjaminnal együtt edz és halad előre. 2012-ben nyert először korosztályos Európa-bajnokságot Laser 4.7 osztályban. 2013-ban a balatoni Laser Worlds-ön világ-, és Európa-bajnoki aranyérmes, az idősebbek között ezüstérmes volt. Az ifjúsági olimpiai Byte CII világbajnoka lett Newportban 2013-ban. 2014 áprilisában a Byte CII világbajnokságon a Garda-tavon fölényesen megvédte világbajnoki elsőségét, majd a lengyelországi Laser Radial Ifjúsági Világbajnokságon az U17 korosztály bajnoka lett.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004