A Jobbik városi jelöltjei

A Jobbik Magyarországért Mozgalom bemutatta a helyközi választásokon induló jelöltjeit. A párt programját szeptember közepén kapják meg a választópolgárok.

 

Az október 12-én tartandó önkormányzati választásokon a Jobbik Magyarországért Mozgalom minden városi körzetben indít képviselő-jelöltet, polgármesterjelöltet azonban nem állítanak – jelentette be Ujhelyiné Károlyi Krisztina, a párt füredi alapszervezetének vezetője, a kedden tartott sajtótájékoztatón.

– Négy évvel ezelőtt a párt színeiben egyedüliként, listáról jutottam be a testületbe, most az a célunk, hogy minél markánsabban legyünk jelen a testületben. A nyolc egyéni és három listás mandátum közül minél többet szeretnénk megszerezni. Fontos az ellenzék jelenléte, fontos, hogy kimondjuk és ütköztessük a véleményünket, de nem ellenségnek készülünk, hiszen csak közös munkával lehet eredményt elérni – fogalmazott Ujhelyiné Károlyi Krisztina, aki bemutatta a párt képviselő-jelöltjeit.

A Jobbik városi jelöltjei:
1. körzet: Szabó Tímea
2. körzet Morva Ágota
3. körzet Ujhelyiné Károlyi Krisztina
4. körzet Lőwenberger Péter
5. körzet dr. Némethy Sándor
6. körzet Korponai Dávid
7. körzet Molnár Sándor
8. körzet Bruckner József

A listán négy új jelölt van. Az egyes körzetben a füredi születésű, közgazdász végzettségű, jelenleg a jogi egyetemre járó Szabó Tímea indul, az ötödik körzetben a vidékfejlesztéssel is foglalkozó egyetemi docens dr. Némethy Sándor méretteti meg magát. A hetes körzetben a Lóczy Gimnázium nyugalmazott magyar tanára, a Lóczy Színpadot 17 éven át vezető Molnár Sándor indul, a nyolcas körzetben pedig az Arácson a saját hajóépítő műhelyét vezető Bruckner József.

A párt részletes programját szeptember közepén kapják meg a választópolgárok, szeptember 26-án, délután fél hatkor, a közösségi házban pedig lakossági fórumon értékelik az elmúlt négy év munkáját – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A hivatalos választási kampány augusztus 23-án, szombaton, a szavazást megelőző ötvenedik napon kezdődik. A választópolgárok jövő hétfőtől már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon.
A balatonfüredi képviselő-testületbe nyolc egyéni képviselő kerül be a választókerületekből, három pedig a jelölő szervezetek listájáról a töredék szavazatok alapján. A jelölteknek a választókerületben élők egy százalékának ajánlását kell megszerezniük, a polgármester-jelöltnek pedig minimum 300 ajánlást a választási törvény szerint. A választópolgárok ajánlócédulák helyett már íveken ajánlhatnak képviselőjelölteket, és egy választópolgár több jelöltet is támogathat.
Az alaptörvény szerint az eddigi négy év helyett, ezúttal ötre választhatunk polgármestert illetve képviselő-testületet.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.