Oldal kiválasztása

Buszállomás: a bürokrácia csapdájában

Szerző: | 2014-09-11.

Jelentősen csúszik a busz-, és vasútállomás rehabilitációja. Az egy éve zajló beruházásnak csak elenyésző része esik az önkormányzatra, rengeteg koordinációs probléma nehezíti az átépítés befejezését. A város mindent megtesz azért, hogy végre elkészüljön a fejlesztés – hangzott el a testületi ülésen.

 

Bár a munkálatok jelenleg is zajlanak, mégis a pályaudvar és a buszállomás korszerűsítése nagyon lassan halad. A fejlesztést a Máv, a Máv-Start, a Volán és az önkormányzat alkotta konzorcium végzi, de a beruházásnak csak kis része esik a városra, az 560 milliós tételből mindössze nyolc millió forint, a többit az Európai Unió támogatása illetve az említett cégek fedezik.

– Nem az önkormányzat a beruházás megrendelője, hanem a konzorcium, ez lassítja a munkálatokat. A jelenlegi vállalkozó nyomott áron vállalta a beruházást, a pályázaton indult másik vállalkozó 200 millió forinttal drágább ajánlatot tett, ezt a konzorcium egyértelműen elvetette. Nehezíti az előrehaladást, hogy minden szerződésmódosításnak több hónap az átfutási ideje, mert a beruházás nagyságrendje miatt ezeket nemcsak a konzorciumban lévő cégekkel, hanem a minisztériummal is jóvá kell hagyatni – fogalmazott a csütörtöki testületi ülésen Bóka István polgármester, aki hangsúlyozta: még kér egy kis türelmet, a város mindent elkövet azért, hogy minél előbb befejeződjön a buszállomás rehabilitációja.

Várhatóan jövő év február végére készül el a teljes beruházás.

A város kapujának is nevezett elhanyagolt állapotú busz-, és vasútállomás felújítása hosszú egyeztetések után tavaly szeptemberben kezdődött el. Első lépésként az egykori vendéglátóhelyiségeket lebontották és megtörtént a tereprendezés. Az épületek modernizálása és a tér átalakítása zajlik jelenleg.
Teljesen átalakítják az állomás szerkezetét valamint modernizálják a működését, a szolgáltatások is bővülnek, új vendéglátóhelyek épülnek. Új fedett peron készül, a jelenlegi autóbusz indulóállások a vasútállomástól nyugatra kapnak helyet, a buszparkolókkal együtt. Közös helyiségben lehet majd megváltani a vonat-, illetve a buszjegyeket, egységes, a korábbinál átláthatóbb utas tájékoztató rendszert alakítanak ki, megújulnak a forgalmi irodák, a kiszolgáló helyiségek. Az épületek homlokzatát is átalakítják, a város arculatához illeszkedő központot létesítenek itt.
Átalakul a Castricum tér, új P+R parkoló létesül, új vendéglátóhelyek létesülnek.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004