Oldal kiválasztása

Átadták a Virágos Balatonfüredért díjakat

Szerző: | 2014-09-19.

Átadták az idei Virágos Balatonfüredért verseny díjait. Száz nevező közül, öt kategóriában hirdettek eredményt. Az év kertje díjat Ágoston Andrásné kapta az Orgona utcai udvaráért.

 

– Mindenkit arra bíztatok, hogy tegye barátságosabbá, szebbé környezetét, minél több magántulajdon, közterület és park legyen zöldebb, esztétikusabb, ez mindannyiunk érdeke. A virágosítási versenyben résztvevők, kertjeikkel, teraszaikkal példát mutatnak ebben, de a város is igyekszik felzárkózni. Több, jelentős zöld beruházást hajtunk végre a közeljövőben, megszépül a Tagore sétány, az Annabella melletti terület, és igényes sétányt alakítunk ki a Kagyló köznél – mondta a Szent István téren rendezett díjátadón dr. Bóka István polgármester.

A város idén három millió forinttal támogatta a mozgalmat, minden jelentkező egy-egy háromezer forintos virágvásárlási utalványt kapott. 768 magánszemély és 14 intézmény kapott így támogatást, közülük a versenyre végül mintegy százan neveztek be. Szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat, idén is a kert, a balkon ápoltsága, hangulata és összhangja volt a legfőbb szempont.

Íme, a nyertesek névsora:

Az év kertje díj:

Ágoston Andrásné

Igényesen ápolt mediterrán hangulatú kert, amelyben stílusosan összeválogatott növények kaptak helyet. Már a ház bejárata is impozáns, a hozzá tartozó közterület gondozott, jól oldották meg a különböző kerítések eltakarását illetve díszítését a növényzettel. Olaszos hangulata van az udvarnak, amely szépen illeszkedik a ház stílusához – jellemezte kérdésünkre a győztes kertet Csizmazia Szilveszter, aki a zsűri tagja volt.

– Tíz éve költöztünk ebbe a házba, azóta alakítgatjuk az udvart. Sok munka van benne, de megéri. Többször neveztünk már a versenyre, örülök nagyon az elismerésnek, de a legfontosabb, hogy a család jól érzi magát ebben a környezetben – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Ágoston Andrásné. Képek a kertről alább.

Kert kategóriában elismerésben részesült:

Brunnerné Molnár Veronika
Meilinger Zoltánné
Szolga Istvánné

Erkélyével, teraszával elismerésben részesült:

Trajer Ildikó
Gács Béláné

Kereskedelmi-, szolgáltató- és vendéglátóhely kategória győztese:

Vitorlás Étterem

Intézmény kategória győztese:

Református Általános Iskola

A rendezvényen ezúttal versenyen kívül három különdíjat is kiosztottak: Kovács László, Koczor Irén illetve a Holiday Panzió tulajdonosa vehetett át elismerést. A jelenlévő érdeklődők között pedig három, egyenként ötezer forintos kertészeti nyereményutalványt sorsoltak ki.


balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004