Elektromos busz Füreden

Egy új magyar fejlesztésű elektromos hajtású buszt mutattak be a városban. A szeptemberben forgalomba helyezett három méretben gyártott Modulo, ideális a városi közlekedésre.

Három év alatt, több mint harminc mérnökből álló csoport fejlesztette ki a Modulo buszcsalád tisztán elektromos hajtású prototípusát. A 6-, 8-, illetve 9,5 méter hosszúságban gyártott autóbusz egy feltöltéssel 130-140 kilométert tud megtenni, feltöltési ideje öt óra.
A széles, magas és tágas utastérrel rendelkező buszt 11 városban mutatják be, ennek keretében lehetett megnézni Balatonfüreden is. Az országjárás célja a zöld közlekedés népszerűsítésén kívül annak bizonyítása, hogy Magyarország régi buszgyártói világhíréhez hűen napjainkban is képes piacképes és innovatív közlekedési megoldással előállni.

A Modulo által a napjainkban oly sokszor hallható elektromobilitás a tehetősebb autósok mellett a tömegközlekedést használó széles utazóközönség számára válik elérhetővé, melynek eredményeképpen zöldebbé és kényelmesebbé válik az utazás, a városok tisztább levegőhöz jutnak, az üzemeltetési költségek redukálódnak, és nem utolsó sorban a buszok fejlesztése és gyártása új munkahelyeket hoz létre.

Az elektromos prototípus szeptember 22-én indult hat napos körútra, Érd, Paks, Szekszárd, Bonyhád, Mohács, Pécs, Kaposvár, Hévíz, Balatonfüred, Veszprém, Székesfehérvár főterén tekinthették meg az érdeklődők a buszt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.