Oldal kiválasztása

Elektromos busz Füreden

Szerző: | 2014-09-27.

Egy új magyar fejlesztésű elektromos hajtású buszt mutattak be a városban. A szeptemberben forgalomba helyezett három méretben gyártott Modulo, ideális a városi közlekedésre.

Három év alatt, több mint harminc mérnökből álló csoport fejlesztette ki a Modulo buszcsalád tisztán elektromos hajtású prototípusát. A 6-, 8-, illetve 9,5 méter hosszúságban gyártott autóbusz egy feltöltéssel 130-140 kilométert tud megtenni, feltöltési ideje öt óra.
A széles, magas és tágas utastérrel rendelkező buszt 11 városban mutatják be, ennek keretében lehetett megnézni Balatonfüreden is. Az országjárás célja a zöld közlekedés népszerűsítésén kívül annak bizonyítása, hogy Magyarország régi buszgyártói világhíréhez hűen napjainkban is képes piacképes és innovatív közlekedési megoldással előállni.

A Modulo által a napjainkban oly sokszor hallható elektromobilitás a tehetősebb autósok mellett a tömegközlekedést használó széles utazóközönség számára válik elérhetővé, melynek eredményeképpen zöldebbé és kényelmesebbé válik az utazás, a városok tisztább levegőhöz jutnak, az üzemeltetési költségek redukálódnak, és nem utolsó sorban a buszok fejlesztése és gyártása új munkahelyeket hoz létre.

Az elektromos prototípus szeptember 22-én indult hat napos körútra, Érd, Paks, Szekszárd, Bonyhád, Mohács, Pécs, Kaposvár, Hévíz, Balatonfüred, Veszprém, Székesfehérvár főterén tekinthették meg az érdeklődők a buszt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004